Duits medicijnagentschap houdt informatie achter over ernstige bijwerkingen na coronavaccinatie

duits-medicijnagentschap-houdt-informatie-achter-over-ernstige-bijwerkingen-na-coronavaccinatie

12-04-21 06:59:00,

Duitsland stopte net als Nederland met het prikken van mensen jonger dan 60 met het AstraZeneca-vaccin na meldingen over bloedstolsels. Het blijkt dat ook mensen die andere vaccins hebben gekregen, worden getroffen. Dit wordt in Duitsland echter niet vermeld in het nieuwste rapport van het Paul Ehrlich-Instituut (PEI), de Duitse geneesmiddelenautoriteit. Het instituut wil hierover helemaal geen informatie verstrekken, schrijft RT.

In Duitsland wordt sinds eind december gevaccineerd tegen corona. Er was vooral aandacht voor de problemen rond het vaccin van AstraZeneca. Jonge vrouwen kregen na inenting last van trombose en hersenbloedingen. Sommigen van hen stierven. Veel landen stopten vervolgens met deze prik. Duitsland verbood het vaccin net als Nederland voor mensen onder de 60 jaar.

De Duitse geneesmiddelenautoriteit vermeldde de gevallen van trombose en hersenbloedingen netjes in de rapporten. Maar andere gevallen van ernstige bijwerkingen – zoals beroertes, gezichtsverlamming, toevallen en ontsteking van het ruggenmerg en het hart – worden sinds eind februari uit de rapporten gelaten. Het gaat met name om bijwerkingen na de vaccins van Pfizer en Moderna.

2000 gevallen van ernstige bijwerkingen, 330 sterfgevallen

RT deed navraag bij het medicijnagentschap, maar woordvoerster Susanne Stöcker wilde geen informatie geven. Het instituut kan niet in elk rapport tot in detail ingaan op alle bijwerkingen, reageerde ze verontwaardigd.

In het voorlaatste rapport, dat betrekking heeft op de periode tot 26 februari, valt te lezen dat er bij het PEI 2000 gevallen van ernstige bijwerkingen zijn gemeld. 67 mensen kregen een anafylactische shock, bij 33 mensen trad gezichtsverlamming op, 26 mensen kregen een beroerte en bij zes mensen ontstond een tekort aan bloedplaatjes, wat kan leiden tot inwendige bloedingen, waaronder een hersenbloeding. Er waren ook 330 sterfgevallen gemeld vlak na vaccinatie. De gevallen deden zich met name voor bij mensen die het vaccin van Pfizer hadden gekregen.

Op 12 maart was het aantal meldingen van ernstige bijwerkingen gestegen tot 2300, maar in het meest recente rapport worden alleen nog de anafylactische shock, trombocytopenie (tekort aan bloedplaatjes) en trombose vermeld. De overige bijwerkingen ontbreken.

Meestal geen onderzoek

Het aantal gevallen van trombocytopenie steeg in de tussenliggende periode naar 32. Twee mensen kregen een hersenbloeding. Beide patiënten, een 37-jarige vrouw en een 24-jarige man, overleden. Het is opmerkelijk dat er slechts twee gevallen zijn opgenomen in het rapport.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: