Huisartsen raken AstraZeneca-vaccin aan straatstenen niet kwijt: ‘We halen maar 30 procent’

huisartsen-raken-astrazeneca-vaccin-aan-straatstenen-niet-kwijt:-‘we-halen-maar-30-procent’

13-04-21 02:00:00,

Homepagina » Binnenland » Huisartsen raken AstraZeneca-vaccin aan straatstenen niet kwijt: ‘We halen maar 30 procent’

Foto: AstraZeneca-vaccin (CC0)

in Binnenland 13 april 2021 15:00

Beau van Erven Dorens zei gisteravond in zijn praatprogramma dat uit een belrondje langs huisartsen is gebleken dat veel mensen niet komen opdagen voor de AstraZeneca-prik. Hij vroeg aan huisarts Matthijs van der Poel of hij dat ook heeft. “Ja, het is echt schrikbarend,” antwoordde de arts. “In mijn praktijk komt van de kwetsbare groep maar 30 procent een vaccin halen.” Hij zei dat hij ‘als een marktkoopman’ moest rondbellen.

De huisarts, die werkzaam is in Rotterdam, hoorde van collega’s uit de wijk Charlois dat zij ook maar 30 procent halen. “Ik werd net geappt door een collega uit Kralingen […] en zij heeft er maar 50 gesleten.”

“Het is echt schrikbarend”, vertelt huisarts Matthijs van der Poel. “In mijn praktijk komt van de kwetsbare groep maar 30 procent een vaccin halen.” #BEAU pic.twitter.com/tk9A99rn8S

— BEAU (@BeauRTL) April 12, 2021

“Wanneer je de hele dag mensen moet bellen, maar 20-30 procent komt opdagen en ze zelfs met koelboxen moeten rondrijden om het ‘vaccin’ te slijten, is de vaccinatiebereidheid veel lager dan Hugo en de media ons willen doen geloven,” reageert Simone Juffermans.

Commotie

Onlangs ontstond er commotie rondom een zo goed als lege vaccinatielocatie in Alphen. Arts Adam Cohen plaatste een foto waarop een vrijwel lege hal te zien is. Zelfs demissionair minister Hugo de Jonge reageerde op de kwestie. Hij zei ‘dat we bewust overal overcapaciteit hebben’. Een woordvoerder van GGD Hollands Midden verklaarde ‘dat er nu minder animo is’ voor het AstraZeneca-vaccin.

Ja, dat zien we dan wel

Er zijn huisartsen die gewoon doorprikken bij 60-minners, terwijl de Gezondheidsraad adviseert om de prik van AstraZeneca niet meer aan te bieden aan mensen onder de 60. Eén van hen is Bernard Nikkels uit Breda. En wat als het dan toch misgaat? Nikkels: “Ja, dat zien we dan wel.”Ondertussen riskeren artsen die hydroxychloroquine voorschrijven aan hun patiënten boetes tot 150.000 euro.

4.9 25 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info belangrijk?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: