Pentagon ontwikkelt onderhuidse microchip die corona detecteert: ‘Griezelige ontwikkeling’

pentagon-ontwikkelt-onderhuidse-microchip-die-corona-detecteert:-‘griezelige-ontwikkeling’

13-04-21 09:19:00,

Homepagina » Buitenland » Pentagon ontwikkelt onderhuidse microchip die corona detecteert: ‘Griezelige ontwikkeling’

Foto: Chirurg implanteert microchip bij wetenschapper Mark Gasson (Paul Hughes CC BY-SA 4.0)

in Buitenland 13 april 2021 11:15

Het Pentagon heeft een onderhuidse microchip gemaakt die corona detecteert. Volgens het tv-programma 60 Minutes zit het DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) achter de chip. De gepensioneerde kolonel Matt Hepburn legde uit dat de microchip corona kan detecteren ‘voordat patiënt nul een uitbraak veroorzaakt’.

“We dagen de onderzoekswereld uit om tot oplossingen te komen die klinken als sciencefiction,” lichtte Hepburn toe. Hij vergeleek de microchip met het onderhoudslampje van je auto.

Bill Gates

Tot voor kort waren dit nog complottheorieën. Zo wordt al geruime tijd beweerd dat miljardair Bill Gates vaccins gebruikt om chips te implanteren bij mensen. Volgens 60 Minutes volgt deze chip niet al je bewegingen. En hij wordt ook niet via vaccins ingebracht.

“Het is een sensor,” zei Hepburn. “Je stopt hem onder je huid en vervolgens vertelt hij je dat er chemische reacties plaatsvinden in het lichaam. Het signaal betekent dat je morgen klachten zult hebben.”

Griezelig

Als de chip corona detecteert, moet de patiënt een bloedtest laten afnemen. Die geeft binnen drie tot vijf minuten uitslag, aldus Hepburn. Vervolgens kan corona met een dialysemachine uit het bloed worden gefilterd.

DARPA-wetenschappers zeggen dat hun onderzoek ‘van groot belang is’ om uitbraken te voorkomen. “Ben ik de enige die dit soort ontwikkelingen griezelig vindt?” vraagt Carola Dieudonné, die namens FVD meedeed aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Pentagon wetenschappers ontwikkelen een #microchip, voor onder je huid, die kan detecteren of je besmet raakt met COVID-19 en het virus uit je bloed kan filteren.

Ben ik de enige die dit soort ontwikkelingen griezelig vindt?
https://t.co/jI2ZS1xt9X via @MailOnline

— Carola Dieudonné (@caroladieudonne) April 13, 2021

[New York Post, Daily Mail]

4.8 10 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: