Milieu slachtoffer van klimaatbeleid – Climategate Klimaat

milieu-slachtoffer-van-klimaatbeleid-–-climategate-klimaat

15-04-21 12:45:00,

Een gastbijdrage van Paul Scheffers.

Ook in politieke kringen in Nederland groeit langzaam het besef dat het milieu wereldwijd maar ook in Nederland de verliezer wordt van een effectloze ideologische strijd tegen klimaatverandering. Dit artikel bevat een opsomming van het echte beeld dat activisten graag buiten hun alarmistische ideologie wensen te houden. Na ‘De Staat van het klimaat’ uit 2010 door Marcel Crok, nu anno 2021 ‘De status van het milieu als gevolg van ideologische alarmistische klimaatsprookjes.

De status: De vergroening op aarde is enorm

Uit satellietmetingen blijkt dat sinds 1982 wereldwijd het totale bladerdek met vijf keer het oppervlak van de EU is toegenomen. De voornaamste oorzaak is dat planten beter groeien door de toename van CO2 in de atmosfeer. Maar ook herbebossingsprojecten dragen inmiddels substantieel bij (Bron: 2021, KNMI).

Ook de NASA meldde de vergroening van de wereld al eerder met een duidelijke zeer vergroende wereldkaart. De oorzaak wordt door klimaatwetenschappers bij de NASA ook vooral toegeschreven aan de toename van CO2 in de atmosfeer.

Bron hier.

De status: Tegengesteld aan het VN-IPCC, géén alarmistische zeespiegelstijging, géén catastrofale opwarming

De Pacifische eilanden Tuvalu en Kiribati, als krachtige voorbeelden in alarmistische VN-IPCC-rapporten, dachten geld te kunnen ophalen door het continu herhalen van een politiek gedreven zeespiegelstijging alarmisme. Van zeespiegelstijging is geheel geen sprake! Paleogeofysicus Nils-Axel Mörner stelde vast: ‘These Island Researchers Have A Political Agenda’.

In de vier decennia tot 2014 groeide het totale landoppervlak van Tuvalu met 73 hectare, of 2,9 procent. Op vele gelijksoortige eilanden in de Zuidelijke Stille Oceaan bevestigen de constante waarschuwingen voor het gevaar van wegzinken in de oceaan van deze archipels dit geheel niet.

De zee tast hier en daar zeker de kusten aan, maar eilanden in de Pacific groeien ook aan elders. Er zijn ook gegevens van vele andere plaatsen in de wereld van herstel en aangroei van koraalriffen, ondanks aantasting door vervuiling elders. Het Great Barrier Reef herstelt zich langzaam van de verbleking door vervuiling, mede door aanzienlijke milieumaatregelen vanuit de Australische regering, maar ook door natuurlijk herstel.

Bron hier.

Geen catastrofale opwarming: De sinds 1979 gemiddeld 0,4 gr C klimaatverandering valt geheel binnen de natuurlijke variatie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: