Quarantaineplicht op 15 mei ingevoerd: ‘We gaan naar een hele nare verklikkersamenleving’

quarantaineplicht-op-15-mei-ingevoerd:-‘we-gaan-naar-een-hele-nare-verklikkersamenleving’

15-04-21 08:40:00,

Homepagina » Binnenland » Quarantaineplicht op 15 mei ingevoerd: ‘We gaan naar een hele nare verklikkersamenleving’

in Binnenland 15 april 2021 21:30

Op 15 mei wordt voor mensen die vanuit een risicogebied naar Nederland reizen een quarantaineplicht ingevoerd. Het demissionaire kabinet neemt daar morgen een besluit over, zeggen ingewijden.

Nu geldt er een quarantaine-advies, maar dat wordt vaak niet opgevolgd. Daarom wordt zelfisolatie verplicht, op straffe van een boete van vermoedelijk 95 euro. De plicht geldt waarschijnlijk voor reizigers die uit oranje of rode gebieden komen. Op dit moment is dat de hele wereld.

Je moet bij terugkomst in een verklaring aangeven waar je in isolatie gaat. Belteams van het ministerie van Volksgezondheid gaan controleren of mensen in quarantaine zijn gegaan.

Nachtmerriedictatuur

Het bericht leidt op social media tot een storm van kritiek. “Word NSB’er, geef een ander aan! Reizen is straks alleen voor mensen met genoeg social credits. Tenzij we massaal in verzet komen,” reageert onderzoeksjournalist Patrick Savalle.

“Het worden hoogtijdagen voor NSB’ers! De regering gaat het verklikken stimuleren van mensen die gewoon hun leven willen leiden. Wie had twee jaar geleden gedacht dat we nu in zo’n nachtmerriedictatuur zouden wonen. Met dank aan aartsleugenaar en oplichter Rutte,” voegt Percolator toe.

Vrijheid nog verder ingeperkt

Voormalig 538-baas Erik de Zwart zegt: “De persoonlijke vrijheid van u en mij wordt nog verder ingeperkt. We mogen alleen nog naar Ameland op vakantie.” Hoogleraar Ewald Engelen stelt: “We gaan naar een hele nare verklikkersamenleving.”

Steeds een stapje verder. Nu word je dus letterlijk opgesloten in je eigen huis door de staat. Denk daarover na pic.twitter.com/0L7RMgWX5b

— Jorn Luka (@JornLuka) April 15, 2021

4.7 32 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
isolatie kabinet Nederland quarantaine quarantaineplicht

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: