5.800 volledig gevaccineerde Amerikanen hebben COVID-19 opgelopen, 74 doden – Frontnieuws

5.800-volledig-gevaccineerde-amerikanen-hebben-covid-19-opgelopen,-74-doden-–-frontnieuws

16-04-21 01:01:00, Ongeveer 5.800 Amerikanen hebben Covid-19 opgelopen ondanks het feit dat ze volledig waren ingeënt tegen het virus dat het veroorzaakt, aldus federale ambtenaren donderdag.

De Amerikanen kregen het Covid-19 virus ondanks het feit dat ze twee vaccinaties van Pfizer of Moderna, of het eenmalige Johnson & Johnson-vaccin hadden gekregen, vertelde het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) The Epoch Times via e-mail.

Van de 5.800 volledig gevaccineerde mensen die werden bevestigd als zogeheten doorbraakgevallen, moesten er bijna 400 in ziekenhuizen worden behandeld en stierven er 74.

Iets meer dan 40 procent van de infecties waren bij mensen van 60 jaar of ouder en 65 procent was vrouw. De CDC heeft geweigerd een uitsplitsing per deelstaat beschikbaar te stellen, maar heeft wel een nationale databank ontwikkeld waarin onderzoekers van de gezondheidsdiensten van de staten gegevens over gevallen in hun rechtsgebied kunnen invoeren, opslaan en beheren.

De cijfers hebben betrekking op gevallen tot 13 april. Meer dan 78 miljoen mensen in de Verenigde Staten waren op 15 april volledig gevaccineerd.

“Tot op heden zijn er geen onverwachte patronen in de demografie van de ziektegevallen of in de kenmerken van de vaccins vastgesteld.

Covid-19 vaccins zijn effectief en vormen een cruciaal instrument om de pandemie onder controle te krijgen. Alle beschikbare vaccins zijn effectief gebleken in het voorkomen van ernstige ziekte, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. We verwachten echter, net als bij andere vaccins het geval is, dat er duizenden doorbraken zullen optreden, ook al werkt het vaccin zoals verwacht”, aldus de CDC.

CDC-directeur Rochelle Walensky vertelde donderdag tijdens een hoorzitting van het Congres dat de oorzaken van de doorbraakgevallen worden onderzocht.

“Sommige van deze doorbraken zijn natuurlijk het falen van een immuunrespons in de gastheer, en van sommige maken we ons zorgen dat ze verband kunnen houden met een variant die circuleert, dus we kijken naar beide”, zei ze.

Het aantal gevallen dat de CDC heeft geïdentificeerd omvat niet de mensen die Covid-19 opliepen minder dan twee weken na hun laatste dosis, volgens Walensky.

Amerikaanse deelstaten zijn vorige maand begonnen met het rapporteren van cijfers voor mensen die geïnfecteerd waren geraakt ondanks volledige vaccinatie. Epidemiologen in de staat Washington identificeerden 217 van deze gevallen, van wie er vijf overleden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: