€ 1.100.000.000 vrijgemaakt voor testsamenleving – € 0,- vrijgemaakt voor opschalen IC-bedden | Stichting Vaccin Vrij

e-1100000.000-vrijgemaakt-voor-testsamenleving-–-e-0,-vrijgemaakt-voor-opschalen-ic-bedden-|-stichting-vaccin-vrij

16-04-21 01:02:00,

De aap lijkt direct al uit de mouw te komen met de volgende fase van de transitie naar een “nieuwe normaal”. Versoepeling is verergering. Nog meer controle en blijvende vrijheidsbeperkingen staan voor de deur, en de transitie naar medische apartheid is bijna een feit. Een juridische of medische basis ontbreekt voor de testsamenleving, maar geld is er kennelijk in overvloed. Geven wij ons zonder slag en stoot gewonnen? Een collectief NEE lijkt belangrijker dan ooit…

 
Op 13-0-21 meldt Nu.nl:

“Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft 925 miljoen euro in de private stichting Open Nederland gestort om sneltests beschikbaar te maken voor evenementen. Op welke manier de overheid gaat controleren hoe dit geld wordt besteed, is echter onduidelijk en niet transparant, blijkt dinsdag uit onderzoek van Follow the Money.
 
Volgens het onderzoeks-platform ontbreekt toezicht op de stichting. Uit de statuten blijkt dat er geen raad van toezicht is en dat ook informatie over transparantie, verantwoording en eisen voor de besteding ontbreekt.
 
Stichting Open Nederland krijgt het volledige bedrag tot haar beschikking, bevestigt het ministerie in gesprek met FTM. De drie bestuurders mogen naar eigen inzicht bepalen hoe het geld wordt besteed. Ook mogen zij hun eigen beloning vaststellen.
 
Experts noemen deze structuur in gesprek met FTM “hoogst ongebruikelijk en niet transparant”. Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, zegt tegen FTM dat het zorgelijk is dat de activiteiten van de stichting niet te controleren zijn. “De stichting is ook niet gebonden aan de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en er is geen rechtsbescherming bij de bestuursrechter.”
– Nu.nl1

Inmiddels heeft de Volkskrant bericht dat het niet gaat om 925 miljoen, maar 1,1 miljard Euro die door demissionair minister Hugo de Jonge “opzij is gezet voor toegangstesten”.2

Het woord fraude lijkt op zijn plaats…

Dubieuze miljoenenwinst op testsamenleving

In een korte, gesproken column legt Pieter Derks uit dat er sprake is van een “dubieuze miljoenenwinst op de testsamenleving”. (1.36 min)3

Klik hier https://www.facebook.com/watch/?v=1150623058694520

 
http://stichtingvaccinvrij.nl/

Kritiek, kort geding en kamervragen

 
Experts zijn verbaasd over het gebrek aan transparantie rond de stichting, die bijna een miljard euro aan publiek geld gaat uitgeven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: