Ook Noorwegen stopt definitief met experimentele AstraZeneca COVID-vaccins: “Hoger risico geassocieerd met AstraZeneca vaccin dan met COVID-19 ziekte” – Frontnieuws

ook-noorwegen-stopt-definitief-met-experimentele-astrazeneca-covid-vaccins:-“hoger-risico-geassocieerd-met-astrazeneca-vaccin-dan-met-covid-19-ziekte”-–-frontnieuws

16-04-21 01:02:00,

Een verklaring uitgegeven door het Noorse Instituut voor Volksgezondheid verklaart wat velen van ons wappies op social media nu al maanden verkondigen: Het Covid-19 ‘vaccin’ is gevaarlijker dan Covid zelf, vooral voor jonge mensen.

Sinds het gebruik van het AstraZeneca-vaccin op 11 maart werd stopgezet, heeft het Noorse Instituut voor Volksgezondheid samen met andere deskundigen verder gebruik van het AstraZeneca-vaccin in Noorwegen overwogen.

“We weten nu aanzienlijk meer over het verband tussen het AstraZeneca-vaccin en de zeldzame maar ernstige incidenten met een laag aantal bloedplaatjes, bloedstolsels en bloedingen, dan toen Noorwegen in maart besloot het gebruik van het AstraZeneca-vaccin te pauzeren”, zegt Geir Bukholm, directeur van de afdeling Infectiebestrijding en Milieuhygiëne van het Noorse Instituut voor de Volksgezondheid.

“Op basis van deze kennis komen wij met een aanbeveling om in Noorwegen het AstraZeneca-vaccin te schrappen uit het Coronavirus-immunisatieprogramma”, zegt Bukholm.

Bukholm wijst erop dat dit geen gemakkelijke aanbeveling is geweest om te doen. Het heeft directe gevolgen voor het tijdstip waarop de risicogroepen een Covid-19 vaccin kunnen krijgen, met de daaropvolgende bescherming, en het heeft ook gevolgen voor het tijdstip waarop de infectiebestrijdingsmaatregelen kunnen worden opgeheven.

Hoger risico in verband met vaccin AstraZeneca dan in verband met ziekte Covid-19 in Noorwegen

“Noorwegen heeft een lange weg afgelegd bij het vaccineren van de oudste burgers en heeft zo het risico op overlijden voor veel van de meest risicogroepen verminderd. Aangezien de meeste ouderen zijn gevaccineerd of dit binnenkort zullen doen, betekent dit dat het verdere gebruik van het vaccin voornamelijk onder de leeftijdsgroep onder de 65 jaar zou zijn, als we dit vaccin in Noorwegen zouden gebruiken.

Er zijn berekeningen uitgevoerd op basis van Noorse gegevens waarbij het risico om te sterven aan de ziekte Covid-19 onder de verschillende leeftijdsgroepen is vergeleken met het risico om te sterven aan de ernstige, maar zeldzame, aandoening met ernstige bloedstolsels die is waargenomen na vaccinatie door AstraZeneca.

Aangezien er in Noorwegen weinig mensen sterven aan Covid-19, zou het risico om te sterven na vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin hoger zijn dan het risico om te sterven aan de ziekte, vooral voor jongere mensen”, zegt Bukholm.

Bovendien is er reden om aan te nemen dat er scepsis bestaat over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin in Noorwegen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: