Oorlogsdreiging Oekraïne, einde NAVO en machtsverschuiving richting Turkije?

oorlogsdreiging-oekraine,-einde-navo-en-machtsverschuiving-richting-turkije?

16-04-21 08:26:00,

Ik voorspel het al een tijdje: de Turkse inname van Europa. En hoewel dat door velen is weg gewuifd als een belachelijke en onmogelijke optie, lijkt de regering Joe Biden de pionnen op het schaakbord inmiddels zo te positioneren dat deze optie wat mij betreft steeds dichterbij komt. Laat ik het hieronder toelichten.

Ogenschijnlijk draait het allemaal om Rusland en de herleefde ruzie over de Krim (dat zich via een legitiem referendum afsplitste van Oekraïne en bij Rusland voegde) en de Oostelijke Oekraïnse provincies Donetsk and Luhansk.

Feitelijk wil Oekraïne Rusland aanpakken, maar het moge duidelijk zijn dat dit een NAVO spelletje is, waarbij de NAVO natuurlijk spreekt van Russische dreiging en troepenopbouw aan de grenzen. Dat is echter het bekende vingertje wijzen dat bij de George Orwell newspeak rondom oorlogsvoering hoort.

De opstelling van Turkije in de Oekraïne kwestie is uitermate belangrijk om in de gaten te houden. Enerzijds verstrekte Turkije de Amerikaanse NAVO marineschepen doorgang tot de Zwarte Zee via de Bosporus (als ratten in de val?); anderzijds drong Turkije aan op een diplomatieke oplossing van het conflict; daarmee dus openlijk afstand nemende van de militaire optie.

Hoewel Erdogan recentelijk in zijn gesprekken (volgens de mainstream media althans) een Oekraïnse toetreding tot de NAVO steunde en ook op gezamenlijke wapenproductie met Oekraïne zinspeelde, waren we tevens getuige van een prachtige anti-EU show van diezelfde Erdogan toen hij Ursula von der Leyen op de sofa liet zitten tijdens een staatsbezoek aan zijn paleis in Ankara (beter bekend als ‘sofagate‘).

In dit soort situaties moeten we vooral het onderscheid leren maken tussen media-propaganda en de feitelijke uitrol van het masterscript. In dat masterscript voorspel ik al enkele jaren de val van de Amerikaanse hegemonie op het wereldtoneel (inclusief de val van de dollar) en de opkomst van Turkije als nieuwe wereldmacht (feitelijk een oude wereldmacht, zijnde het 100 jaar geleden in verval geraakte Ottomaanse rijk).

Op 16 januari schreef ik een artikel waarin ik liet zien hoe in meerdere EU landen een demissionair kabinet geïnstalleerd werd, na regeringscrises. Deze landen zijn Duitsland, Nederland en Italië. We zouden die landen als oude partners kunnen betitelen als we de geschiedvervalsing van die tweede wereldoorlog even eruit halen en onder ogen zien dat Nederland onder prins Bernard gewoon ruim baan maakte voor de Oosterburen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: