Verkettering van niet gevaccineerden bereikt nieuw dieptepunt – EnerzijdsAnderzijds

verkettering-van-niet-gevaccineerden-bereikt-nieuw-dieptepunt-–-enerzijdsanderzijds

17-04-21 07:00:00,

Samuel Eckert (geboren in 1981 in Mannheim, Duitsland) is een Duitse ondernemer, videoblogger en actief voor de Querdenken-beweging, die zich verzet tegen de buiten-proportionele maatregelen om de COVID-19 pandemie in te dammen.

Al in het begin van de ‘pandemie’ maakte hij online furore door zijn haarscherpe cijfermatige analyses die aantoonden dat de pandemie sterk wordt overschat en de maatregelen daarmee te vergaand.

In een recente video hekelt hij het online nieuwskanaal web.de die een nieuwe fase heeft ingeluid door mensen die geen Covid-19 ‘vaccin’ nemen tot ‘Volksfeinde’ (Vijanden van het volk) te bestempelen. Dat is niet zomaar een term. Het is in de geschiedenis in de meest donkere tijden gebruikt. En niet door de meest democratische leiders.

Een paar voorbeelden

De term ‘Volksfeinde’ is in de geschiedenis diverse malen gebruikt om het bestrijden van politieke tegenstanders te rechtvaardigen.

Al in het Romeinse Rijk werden burgers herhaaldelijk tot hostis publicus verklaard en waardoor zij voortaan vogelvrij waren.

Tijdens de Russische burgeroorlog werd het Russische equivalent Враг народа (Wrag naroda) ook door Lenin gebruikt in plaats van de oorspronkelijke marxistische term klassenvijand om tegenstanders te brandmerken. Tijdens Stalin’s zuiveringen werd de term massaal ingezet om vermeende contrarevolutionairen, duikers, saboteurs en spionnen aan te duiden.

Onder het nationaal-socialisme (NAZI’s) werd de term ‘vijand van het volk’ ook gebruikt om verschillende segmenten van de samenleving wettelijk te kunnen vervolgen en te straffen. Het zwaartepunt van deze vervolgingen lag bij Joden en zigeuners. Bovendien werden politieke tegenstanders van de NSDAP (NAZI-partij) zoals communisten en sociaal-democraten, beschouwd als “vijanden van het volk”. Door gebruik van deze term van verkettering konden homoseksuelen worden vervolgd en gestraft als ‘vijanden van het volk’.

Het mag duidelijk zijn dat er nu een zeer bedenkelijke en extreem gevaarlijke weg wordt ingeslagen. Met het gebruik van de term ‘Volksfeinde’ wordt de drempel fors verlaagd voor een herhaling van gebeurtenissen die tot de donkerste perioden van de Europese geschiedenis behoren. Als deze term of synoniemen hiervan ook in de Nederlandse media opduiken, kunnen zij die ‘bekennen’ niet gevaccineerd te zijn, bloot komen te staan aan geweld en eigenrichting van types die menen namens de samenleving te moeten ‘optreden’. Er kunnen krachten worden losgemaakt die niet meer te bedwingen zijn en die tot openlijk geweld tussen burgers kan leiden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: