Britse minister van Volksgezondheid is aandeelhouder van een bedrijf dat aan de volksgezondheid levert – Frontnieuws

britse-minister-van-volksgezondheid-is-aandeelhouder-van-een-bedrijf-dat-aan-de-volksgezondheid-levert-–-frontnieuws

18-04-21 08:16:00, Matt Hancock via YouTube Politici, zakenlieden en de gezondheidssector vormen een zeer nauw web van gemeenschappelijke belangen, zonder hetwelk het onmogelijk is de beslissingen te begrijpen die tijdens de pandemie zijn genomen, vooral in een tijd van privatisering van de openbare gezondheidsstelsels. Sommigen beschouwen dit als “corruptie”, maar als iets totaal geïnstitutionaliseerd.

Zo bezit de Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, aandelen in een bedrijf dat levert aan de National Health Service (NHS), het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk.

In maart zei hij dat hij meer dan 15 procent van Topwood had verworven, dat in 2019 een leveringsvergunning kreeg.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het veilig opslaan, coderen en scannen van documenten en heeft dit jaar ook £ 300.000 binnengehaald in contracten met de NHS van Wales.

In maart vorig jaar verklaarde Hancock in het belangenregister van parlementsleden dat het meer dan 15 procent van de aandelen van Topwood had verworven in het kader van een “gedelegeerde beheersovereenkomst”.

Uit openbare contractregisters blijkt dat NHS England het bedrijf in 2019 een plaats heeft toegekend in zijn raamwerk voor gedeelde zakelijke diensten als potentiële leverancier voor lokale trusts, het jaar nadat Hancock minister was geworden.

Het belangenregister van parlementsleden vermeldt niet dat zijn zus Emily Gilruth – die sinds de oprichting in 2002 bij het bedrijf betrokken is – een groot aandeel bezit en directeur is, noch dat Topwood banden heeft met de NHS.

De minister van Volksgezondheid van Labour, Jonathan Ashworth, zei dat het schokkend was dat een bedrijf dat banden heeft met de familie van Hancock, een plaats als leverancier in de NHS had bemachtigd. “Helaas denk ik niet dat iemand verbaasd is over de vriendjespolitiek van deze regering”, voegde hij eraan toe.

Kirsten Oswald, plaatsvervangend leider van de Schotse Nationale Partij, zei dat “Tory vriendjespolitiek” welig tiert in Westminster.

Subway verwijdert ham en spek uit bijna 200 winkels en biedt alleen halal vlees aan na “krachtig geformuleerd verzoek” van moslims

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: