Frankrijk wordt de eerste EU-staat die het Covid-vaccincertificaat voor heel Europa test – CommonSenseTV

frankrijk-wordt-de-eerste-eu-staat-die-het-covid-vaccincertificaat-voor-heel-europa-test-–-commonsensetv

21-04-21 04:15:00,

Frankrijk is het eerste land in Europa geworden dat een “digitaal coronavirus-reiscertificaat” -systeem omarmt – een controversieel elektronisch vaccinpaspoort dat vergelijkbaar is met het paspoort dat in Israël en delen van de VS is opgedoken.

De TousAntiCovid-app is gepland om aanstaande donderdag te debuteren, een jaar nadat het concept in Brussel werd bedacht om te dienen als het basiskader voor een contactopsporingsprogramma en immuniteitspaspoort voor Frankrijk. In de toekomst zal het worden uitgebreid met vaccingegevens, waarbij de relevante informatie wordt opgeslagen op de smartphones van gebruikers.

Tijdens de proef worden reizigers geregistreerd als ze verbindingspunten op Corsica en overzeese departementen (vergelijkbaar met provincies) in Frankrijk passeren. Parijs hoopt dat het ontwerp niet alleen de positieve of negatieve teststatus van gebruikers zal bevestigen, maar ook hun vaccinatiestatus zal volgen.

Vanaf 29 april kan het proefsysteem worden gebruikt om te controleren of de gebruiker is gevaccineerd of niet, vertelde een functionaris dinsdag aan Le Monde. Het systeem zal vervolgens dienen als een onderdeel van een ” versterkt, geconsolideerd en gestandaardiseerd ” pan-Europees systeem, aldus minister van Digitale Transitie Cedric O, die in contact is geweest met andere landen en grote luchtvaartmaatschappijen voor een functioneel, probleemloos systeem in de toekomst.

TousAntiCovid (AntiCovid) : tout ce qu'il faut savoir sur l'application

Europees commissaris voor Justitie Didier Reynders verwees naar het systeem als een ” digitaal groen certificaat “, met dezelfde terminologie als in Israël, en stelde voor dat het tegen 21 juni volledig operationeel zal zijn. Hij sprak de noodzaak uit om het zo snel mogelijk uit te rollen, gezien de economische problemen die Zuid-Frankrijk hebben ingenomen, van oudsher een toeristische hotspot maar momenteel op ijs vanwege de pandemie. In zijn huidige vorm ontvangen pashouders die een Covid-19-test afleggen een sms-bericht dat ze kunnen afdrukken of opslaan in hun TousAntiCovid-app, waardoor het gemak van toegang tot hun gewenste bestemming wordt gestroomlijnd
door hun naam, de datum en het type van het vaccin of de test die ze hebben genomen, en details over de arts die ze heeft getest op te nemen. De informatie kan worden vergeleken met een landelijke database.

De betrokken functionarissen hebben opzettelijk vermeden om naar het programma te verwijzen als een ‘ vaccinpaspoort ‘, anders gaat het in vlammen op of schrikken Franse mensen af ​​die verontrust zijn door het idee van een vaccinpaspoort – hoewel het niet duidelijk is hoe deze mensen reageren als ze ooit geconfronteerd met het eigenlijke vaccinpaspoort,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: