Lijkschouwer twijfelt aan dodental Corona – Meer autopsies geëist – DissidentNL

lijkschouwer-twijfelt-aan-dodental-corona-–-meer-autopsies-geeist-–-dissidentnl

21-04-21 04:13:00,

Opnieuw uiten deskundigen hun twijfels over de officiële sterftecijfers in verband met het coronavirus. Forensisch patholoog Andreas Büttner pleit nu voor frequentere lijkschouwingen om belangrijke klinische gegevens te verkrijgen en het onderzoek vooruit te helpen. In de meeste Duitse deelstaten wordt nogal terughoudend omgesprongen met officiële lijkschouwingen. Wat is de reden hiervoor?

De directeur van de forensische geneeskunde van de Universiteit van Rostock, Andreas Büttner, dringt aan op een frequentere autopsie van mensen die ervan worden verdacht te zijn overleden aan Covid-19, meldt de “Nordkurier”. Büttner betwijfelt de juistheid van de in de statistieken genoemde aantallen coronadoden en vermoedt dat deze te hoog zijn vastgesteld.

Uit eerdere studies in onder meer Rostock is gebleken dat het aantal mensen dat daadwerkelijk aan het virus is overleden, lager ligt dan de officiële cijfers doen vermoeden, aldus Büttner.

Volgens de studie van Rostock, die is gepubliceerd in het medisch tijdschrift van Mecklenburg-Vorpommern, is de afgelopen maanden sectie verricht bij 17 overleden patiënten bij wie het virus als doodsoorzaak was geregistreerd. Bij drie van hen kon het virus als doodsoorzaak worden uitgesloten. “Ze stierven zonder twijfel aan een andere doodsoorzaak,” benadrukte Büttner. In het geval van vier van hen is het onderzoek naar de doodsoorzaak nog niet afgerond, aangezien de resultaten van aanvullende onderzoeken nog op zich laten wachten. Slechts in het geval van tien van de overledenen kon de virale infectie als de definitieve doodsoorzaak worden vastgesteld, meldt Epoch Times.

Volgens de regionale krant bevestigt dit volgens Büttner de algemene indruk dat mensen niet alleen aan het coronavirus sterven, maar er ook mee sterven. Niet iedereen die sterft en Corona-positief is, moet in de statistieken worden opgenomen, zei hij. “Dit wordt geassocieerd met een veel hoger sterftecijfer dan het in werkelijkheid is,” zei de forensisch patholoog.

Met meer frequente lijkschouwingen en zinnige statistieken, zo zei hij, kunnen angsten en onzekerheid bij de bevolking worden weggenomen. Bovendien zouden forensische onderzoeken ook kunnen fungeren als belangrijke klinische gegevens voor toekomstige therapieën, benadrukt Büttner zijn eis.

Reactie van het Ministerie van Volksgezondheid

Het ministerie van Volksgezondheid reageerde voorzichtig op de verwijzing van Büttner naar de studie van Rostock. Hun verklaringen moeten aan een nader wetenschappelijk onderzoek worden onderworpen, zei een woordvoerder tegen de “Nordkurier”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: