Contracten EU-Commissie met Pfizer en Moderna uitgelekt – advocatenkantoor oordeelt dat ze ongeldig zijn – DissidentNL

contracten-eu-commissie-met-pfizer-en-moderna-uitgelekt-–-advocatenkantoor-oordeelt-dat-ze-ongeldig-zijn-–-dissidentnl

22-04-21 02:32:00,

Van de EU-Commissie is bekend dat zij met een aantal bedrijven contracten heeft gesloten voor de aankoop van vaccins tegen Corona. De contracten waren geheim, maar zijn nu uitgelekt in het geval van Pfizer en Moderna. Het is opmerkelijk dat de Commissie alleen contracten heeft gesloten voor genetisch gemodificeerde preparaten, maar niet voor de klassieke vaccins die ook bij verschillende fabrikanten verkrijgbaar zijn.

In juli hadden de Commissie en de Raad van Ministers de verordening inzake gentechnologie, die tot dan van kracht was, gewijzigd, zodat het gebruik van de genetisch gemanipuleerde vaccins mogelijk werd. Zeer gunstige voorwaarden werden toegekend in de zeer uitgebreide contracten met Pfizer (104 bladzijden) en Moderna (69 bladzijden). Zij behoeven geen garanties te geven omtrent de werkzaamheid, noch de aansprakelijkheid te aanvaarden voor eventuele schade die door de preparaten wordt veroorzaakt.

De Lid-Staten – en dus de belastingbetalers – die de kopers van de vaccins zijn, dragen dus uiteindelijk alle verantwoordelijkheid en de gevolgen van schade of ondoeltreffendheid. Voor het vertrouwen van het publiek is het van essentieel belang dat de fabrikanten hun verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat de vaccins doeltreffend en veilig zijn.

Aangezien het economische gewicht van de wettelijke aansprakelijkheid jegens derden uiteindelijk (bijna) volledig door de lidstaten wordt gedragen, hebben de fabrikanten geen echte stimulans meer om doeltreffende en veilige vaccins te leveren en te garanderen. Bijgevolg heeft de verplichting van de fabrikanten geen inhoud, meldt TKP.

Toch verdienen farmaceutische bedrijven enorm veel geld aan vaccins en de tests, zoals auteur Ernst Wolff opmerkt: “Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat de farmaceutische industrie op dit moment aan het afromen is zoals geen enkele industrie ooit heeft gedaan in de geschiedenis van de hele economie.”

De Belgische vereniging Notre Bon Droit, waarnaar de contracten waren uitgelekt, heeft het advocatenkantoor De Brandt CV / SC om een advies gevraagd over de rechtsgeldigheid van de contracten. Het advies is negatief, de advocaten achten de contracten onwettig en dus ongeldig. Het advies kan hier worden gelezen.

De contracten van de EU zijn hier te zien met Pfizer en hier met Moderna.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: