Juridisch adviseur roept op tot aangifte tegen Rutte: ‘Dat kan en moet nu echt’

juridisch-adviseur-roept-op-tot-aangifte-tegen-rutte:-‘dat-kan-en-moet-nu-echt’

22-04-21 06:59:00,

Homepagina » Mens en Dier » Juridisch adviseur roept op tot aangifte tegen Rutte: ‘Dat kan en moet nu echt’

in Mens en Dier 21 april 2021 21:45

De Tweede Kamer eist opheldering over het bericht dat het kabinet doelbewust informatie heeft achtergehouden over de toeslagenaffaire. Er moet zo snel mogelijk een brief komen en daarna een debat.

Rutte pleegde mogelijk strafbare feiten

Een groot deel van de Kamer vindt ook dat de notulen van de ministerraad alsnog openbaar moeten worden gemaakt. “Dan kunnen we zien wat daar staat. Dan kunnen we ook zien of daar sprake is geweest van wellicht strafbare feiten,” zei SP-Kamerlid Renske Leijten voor de camera van Ongehoord Nederland.

“We hebben de waarheid nodig en we weten dat deze minister-president de waarheid ziet als een optie,” vervolgde ze.Wéér een leugen

Rutte zei in het debat over het aftreden van het kabinet dat hij alles onderschreef van de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag, behalve dat er informatie om politieke redenen zou zijn achtergehouden. “Dat blijkt nu een leugen te zijn. Wéér een leugen van Mark Rutte, en deze keer eentje waar hij niet mee wegkomt,” zei Leijten bij BNR.

Aangifte wegens meineed

Juridisch adviseur Roger Vleugels liet zich begin dit jaar in het radioprogramma De Nieuws BV zeer kritisch uit over de zogeheten Rutte-doctrine. Toen hij gehoord werd over de toeslagenaffaire zei Rutte dat hij ‘de wet opzij schuift als het om politieke redenen uitkomt’.

“Eerlijk gezegd dacht ik toen: ‘Nu moet de boevenwagen voorrijden’. In mijn ogen had hij geboeid de zaal moeten verlaten,” zei Vleugels.

Hij schrijft op Twitter dat de ondervragingscommissie heeft overwogen om tegen onder meer hem aangifte wegens meineed te doen. Vleugels benadrukt: “Dat kan en moet nu echt.”

5 69 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: