53 bekende Duitse acteurs bekritiseren coronabeleid Merkel: ‘Er is wat bijzonders gaande!’

53-bekende-duitse-acteurs-bekritiseren-coronabeleid-merkel:-‘er-is-wat-bijzonders-gaande!’

23-04-21 04:37:00,

Homepagina » Buitenland » 53 bekende Duitse acteurs bekritiseren coronabeleid Merkel: ‘Er is wat bijzonders gaande!’

in Buitenland 23 april 2021 15:30

Met een flinke dosis ironie, humor en sarcasme bekritiseren de bekendste actrices en acteurs van Duitsland het coronabeleid van de regering van bondskanselier Merkel. Sterren als Jan Josef Liefers, Heike Makatsch en Wotan Wilke Möhring uiten kritiek op de coronamaatregelen door de overheid uitbundig te bedanken in korte filmpjes. De acteurs gebruiken daarbij de hashtag #allesdichtmachen.

Jan Josef Liefers, bekend van Tatort, bedankte de media voor de eindeloze stroom paniekberichten die we het afgelopen jaar voorgeschoteld hebben gekregen. Hij voegde toe dat we ons met hand en tand moeten verzetten tegen kritische journalistiek en dat we gewoon moeten doen wat ons opgedragen wordt. “Alleen zo komen we door de pandemie heen.”

53 famous actors stood up against the #COVID measures of the German government. The video clips communicate their criticism brilliantly and cynically. I subbed @JanJosefLiefers‘ message for you. Thanks, Jan-Josef et al., for giving us hope.

More videos on https://t.co/swhvYetCqJ pic.twitter.com/T96ARthSyp

— Dr. Simon ツ (@goddeketal) April 22, 2021

De actie van de acteurs leidt tot veel lovende reacties. “Ik heb nu alle 53 video’s bekeken. Een meesterwerk,” schrijft de Hamburgse viroloog Jonas Schmidt-Chasanit. “Dit zou ons tot nadenken moeten stemmen.” Bondsdaglid Dieter Janecek voegt toe: “De felle reacties op Twitter laten zien dat ze een zenuw hebben geraakt.”

Geweldige actie

Ook in Nederland worden de filmpjes opgemerkt. “Er is wat bijzonders gaande in Duitsland!” schrijft programmamaker Flavio Pasquino. Stefan Noordhoek zegt: “Wie zegt dat Duitsers geen humor hebben? Geweldige actie.”

Actrice Nina Gummich zegt in haar filmpje dat het hebben van een eigen mening niet solidair is. “Bevrijd jezelf van je eigen mening. Geen mening is de beste mening.” Acteur Volker Bruch zegt: “Ik wil weer banger zijn. Want zonder angst ben ik bang. Daarom doe ik een oproep aan onze regering: maak ons banger. De mensen in dit land hebben deze angst nu nodig.”

Ook ongeboren baby’s in de baarmoeder testen

Actrice Miriam Stein maakt zich zorgen. “We testen veel te weinig.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: