Crisisgewenning: je erbij neerleggen? | Mieke Mosmuller

crisisgewenning:-je-erbij-neerleggen?-|-mieke-mosmuller

23-04-21 04:18:00,

door

Mieke Mosmuller

23-04-2021 0 commentaren Print!

Na een jaar van maatschappelijke beperkingen door de coronamaatregelen en politieke opschudding door affaires merk je dat je zo ongeveer een jaar nodig hebt om aan een crisis te wennen. Dat kan betekenen dat je het opgeeft en je je overal maar bij neerlegt. Maar je kunt ook het leven opnieuw opnemen en de positiviteit ontwikkelen. Waar de huidige crisis nog bezig is, is over de volgende crisis al weer in de krant te lezen. Hoe blijf je als mens in al dit crisisgeweld positief? Bekijk video op YouTube

Mieke Mosmuller

eEen mens is een wonderlijk wezen en zeker geen machine, geen apparaat dat kan worden ingeprogrammeerd. De mens heeft bepaalde wonderlijke processen die je misschien alleen maar op het spoor komt wanneer je erop let. We hebben vorig jaar in de winter meegemaakt dat er een epidemie begon die tot pandemie uiteindelijk werd uitgeroepen en we herinneren ons natuurlijk nog dat na de carnavalsvakantie, toen mensen op vakantie waren geweest, hier in Nederland de eerste besmetting geconstateerd werd en ik weet niet hoe het u vergaan is, ik hoor van veel mensen dat ze aanvankelijk toch wel echt bang zijn geweest voor deze virusinfectie, ook de mensen die naderhand daar toch wat meer sceptisch tegenover staan, zeggen vaak dat ze toch in het begin vaak bang zijn geweest. Ik herinner me dat niet, ik heb van het begin af aan een gevoel gehad dat, ja, een dubbele agenda of zoiets gevoerd werd, maar ja, dat kun je verder niet bewijzen, je kunt alleen maar verdragen dat het zo gaat als het gaat en dat je in twee werelden leeft: een innerlijke wereld waar je bemerkt dat er iets anders beleefd wordt dan wat er in de uiterlijke wereld overal als berichten verschijnt. Dat kreeg dan een soort van hoogtepunt of dieptepunt in de loop van maart. Eerst werd er nog gezegd, och in mei is het allemaal wel weer voorbij. Maar in maart werd het dan toch door een aantal landen noodzakelijk geacht om de grenzen te sluiten en lockdowns af te kondigen en Nederland bleef daar tamelijk gematigd in, maar het was natuurlijk toch duidelijk dat er tot de mensen moest doordringen dat er een ramp gaande was.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: