Schok: giftige vloeistof ontdekt in school-sneltesten – Frontnieuws

schok:-giftige-vloeistof-ontdekt-in-school-sneltesten-–-frontnieuws

23-04-21 08:26:00, Sinds enkele weken moeten kinderen in Duitsland regelmatig testen afleggen om naar school te mogen gaan. Dit is niet alleen vervelend – maar, zoals is gebleken, soms ook gevaarlijk. Omdat er nu een zeer giftige vloeistof is ontdekt in een veel gebruikt product.

Sinds enkele weken moeten kinderen in Duitsland regelmatig verplicht testen afleggen om naar school te mogen gaan. Dit is niet alleen vervelend – maar, zoals is gebleken, in sommige gevallen ook gevaarlijk. Aangezien er nu een zeer giftige vloeistof is ontdekt in een veel gebruikt product.

Zoals de “Welt” op donderdag meldde, ging het om de testkits van het Koreaanse merk SD Biosensor, die door de Zwitserse farmaceutische fabrikant Roche in omloop werden gebracht. In april hadden politici in de Hanzestad in totaal twee miljoen van deze tests besteld voor gebruik op scholen, met 9,9 miljoen euro aan belastinggeld. De chemische stof waarover bezorgdheid bestaat is octylfenol, dat in de EU wordt beschouwd als een “zeer zorgwekkende stof”. De test wordt ook in Oostenrijk gebruikt.

Het gebruik van de giftige stof staat zelfs in de bijsluiter

Het meest verontrustende is dat de zaak eigenlijk al lang bekend had moeten zijn. De “Corona-Blog” bijvoorbeeld berichtte enkele weken geleden over mogelijke gevaarlijke stoffen in de sneltestkits van verschillende fabrikanten, waaronder de Korea test die door Roche wordt gedistribueerd. Het feit dat deze stof is gebruikt, staat al op de eerste bladzijde van de bijsluiter. Inmiddels worden in Hamburg de consequenties getrokken en zal de test niet meer op scholen worden gebruikt.

Ook in Oostenrijk werd de test over de hele linie gebruikt. Weliswaar niet op scholen, maar in ieder geval in delen bij de eerste grote massale testronde in december. Hiertoe heeft de regering Kurz enkele miljoenen zelftests besteld bij Roche. Dit is nog steeds goedgekeurd voor gebruik in Oostenrijk.

Wegens gebrek aan beschikbaarheid gewoon opnieuw geëtiketteerd

In het “Welt”-artikel wordt gesust dat het toch maar om de reagensvloeistof gaat, die niet met het lichaam in contact komt. Niettemin was de test oorspronkelijk niet bedoeld om in handen van kinderen te komen, maar moest hij door medische beroepsbeoefenaren worden uitgevoerd. Dat dit toch gebeurde was blijkbaar te wijten aan haast.

“Volgens informatie van de gezondheidsautoriteit waren er op het moment van de bestelling geen alternatieve zelftesten in voldoende hoeveelheid beschikbaar,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: