Uitgaansbeperkingen hebben geen enkel effect op de verspreiding van SARS-CoV-2 (studie) – Frontnieuws

uitgaansbeperkingen-hebben-geen-enkel-effect-op-de-verspreiding-van-sars-cov-2-(studie)-–-frontnieuws

23-04-21 09:57:00, © prostooleh / Freepik Als u op het punt staat te worden opgesloten omdat politieke beleidsbeslissers verstrikt zijn geraakt in de obsessie van maatregelen zoals lockdowns die volledig ondoeltreffend zijn gebleken bij het beperken van SARS-CoV-2, dan zult u blij zijn te horen dat nog draconischer maatregelen zoals avondklokken geen enkel effect hebben op de verspreiding van SARS-CoV-2. U kunt dit resultaat, dat we zo meteen met een studie zullen aantonen, aangrijpen om vraagtekens te zetten bij de mentale gesteldheid van politieke actoren, u kunt het ook aangrijpen om u af te vragen of er heel andere motieven achter uitgaansverboden zitten dan het terugdringen van de incidentie van SARS-CoV-2, bericht Sciencefiles.org.

Deze onthullende studie is afkomstig van Samuel de Haas, Georg Götz en Sven Heim, die werkzaam zijn aan respectievelijk de Justus Liebig Universiteit in Giessen en het Leibniz Center for European Economic Research (ZEW) in Mannheim. Zij hebben gebruik gemaakt van een situatie die niet meer zal bestaan na de machtigingswet die vandaag door het Duitse parlement is gejaagd (staten die zichzelf macht ontnemen): verschillen in de maatregelen tegen de verspreiding van SARS-CoV-2. De volgende tabel geeft een overzicht van de verschillen die kunnen worden geconstateerd met betrekking tot de invoering van een uitgaansverbod in de provincies van Hessen:

De gegevens over de uitgaansverboden die van 18 november 2020 tot en met 2 februari 2021 van kracht waren, zijn hierboven weergegeven. Zoals te zien is, hadden niet alle districten een avondklok. Zoals u kunt zien, waren de uitgaansverboden van verschillende duur, en begonnen en eindigden zij op verschillende tijdstippen. Een echte puinhoop, een mooie Hessische puinhoop, waar de inwoners van Hessen zeker onder geleden hebben, maar die voor sociale wetenschappers de charme met zich meebrengt die beschreven wordt met de broze term “natuurlijk experiment”. Omdat uitgaansverboden op verschillende tijdstippen beginnen, voor verschillende tijdsduur gelden en niet in alle provincies worden toegepast, is het mogelijk te testen of uitgaansverboden van invloed zijn op de incidentie van SARS-CoV-2, d.w.z. het aantal positieve testpersonen dat door het RKI wordt gemeld – en dat is precies wat de auteurs hebben gedaan.

De basis is een econometrisch model, dat wij u zullen besparen. Het is gebaseerd op paarsgewijze vergelijkingen die uiteindelijk, onder verschillende omstandigheden, testen of de groeipercentages in de incidentie van SARS-CoV-2 in districten met avondklok verschillen van de groeipercentages in districten zonder avondklok.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: