De inentingswaanzin – Frontnieuws

de-inentingswaanzin-–-frontnieuws

25-04-21 09:03:00,

Mensen laten zich inenten alsof er geen morgen meer bestaat – voor sommigen gevaccineerden kan dit zelfs het geval zijn.

Goede dingen hebben tijd nodig. Geldt dat ook voor de ontwikkeling van vaccins? Tot dusver leek er een consensus te bestaan ​​dat het antwoord op deze vraag een categorisch, dwingend “Ja!” is. Terecht. Vaccinaties kunnen immers levens redden, maar tegelijkertijd kan geen enkele vaccinatie perfect zijn en kunnen bijwerkingen nooit helemaal worden uitgesloten. Sucharit Bhakdi, specialist in microbiologie en epidemiologie van infectieziekten, en zijn co-auteur, biochemicus en universitair docent Karina Reiss, pleiten voor zorgvuldig afgewogen informatie en absolute vrijheid om voor of tegen vaccinatie te beslissen in dit voorgepubliceerde hoofdstuk uit hun nieuwe boek “Corona unmasked”, dat op 10 mei 2021 zal verschijnen, voor zorgvuldig afgewogen informatie en absolute keuzevrijheid voor of tegen vaccinatie.

Moeten goede dingen tijd kosten?

Voor de ontwikkeling van vaccins gold tot nu toe het categorische, dwingende “Ja!”. En terecht. Omdat vaccinaties levens kunnen redden. Maar geen enkele vaccinatie kan perfect zijn. Bijwerkingen kunnen nooit helemaal worden uitgesloten. Vaccins voldoen aan twee belangrijke vereisten:

  1. Het vaccin moet bescherming bieden tegen een ernstige/levensbedreigende ziekte of zelfs tegen de dood;
  2. De ernst en de frequentie van de bijwerkingen moeten binnen aanvaardbare en verantwoorde grenzen blijven.

In het algemeen moet het voordeel voor de gezondheid en voor de samenleving veel groter zijn dan het risico. Dat klinkt logisch, nietwaar? En het is waar! Wie zou zich laten inenten tegen hoest – verkoudheid – heesheid, als hij daarvoor een onberekenbaar risico op ernstige bijwerkingen zou nemen?

Bovendien moet niet elke vaccinatie voor elke mens zinvol zijn. Als je in Duitsland woont, heb je geen vaccinatie nodig tegen gele koorts, die hier niet voorkomt.

Nu weten we dat Covid-19 een duidelijk definieerbare risicogroep in gevaar brengt: 70-plussers met reeds bestaande aandoeningen die een relatief hoog risico lopen ernstig ziek te worden en te sterven (1).

Voor deze mensen kan vaccinatie zinvol zijn. De doeltreffendheid en de mogelijke gevaren zouden echter bijzonder zorgvuldig moeten worden onderzocht. De uitgevoerde studies hebben echter juist deze groep ouderen met ernstige reeds bestaande aandoeningen uitgesloten.

Aanname: Killer-Coronavirus?

Medio oktober 2020 zei RKI-voorzitter Lothar Wieler tegen de televisiezender Phoenix: “We gaan er allemaal van uit dat vaccins volgend jaar worden goedgekeurd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: