Jort Kelder: ‘De wappies hebben gelijk gekregen’..!

jort-kelder:-‘de-wappies-hebben-gelijk-gekregen’.!

25-04-21 01:34:00, Jort Kelder over Corona-noodwet: ‘De wappies hebben gewoon gelijk gekregen’

2021 WantToKnow.nl/be

x

We hebben heel wat vrijheden ingeleverd om de coronacrisis te bestrijden. De noodwet die alle vrijheidsbeperkingen regelt, loopt 1 juni af en in het verlengde daarvan, maakt staatsrechtskundige professor Wim Voermans zich zorgen. Rutte en zijn regering gaan met téveel gemak met deze noodwet om. Bij OP1 besprak hij of we echt vanaf 1 juni al onze vrijheden terug kunnen verwachten. In het gesprek bleek dat Jort Kelder denkt dat de ‘wappies’ uiteindelijk gelijk hebben gekregen over deze coronaspoedwet, die eind vorig jaar werd ingevoerd.

“We staan echt met terugwerkende kracht voor gek”, aldus de Op1-presentator, deze week op Tv. Het was professor Wim Voermans, die door Jort Kelder werd ondervraagd en deze staatsrechtskundige blijkt zich zorgen te maken, over de vrijheden die wij als volk hebben ingeleverd om de coronacrisis te bestrijden. Voermans is van mening, dat de regering te gemakkelijk omgaat met de Corona-noodwet, die in oktober is ingevoerd. Deze wet wordt eigenlijk te pas en te onpas gebruikt door het Kabinet Rutte, en deze wet loopt in juni af.

Professor Wim Voermans is nadrukkelijk tegen verlenging van de noodmaatregelen. En zoals je weet, vallen de avondklok en de mondkapjesplicht onder deze vrijheidsbeperkende maatregelen. “Maar laat duidelijk zijn; dit is allemaal gedaan onder de voorwaarde dat het tijdelijk zou zijn; deze wet is daarbij ook een horizonbepaling. Wat betekent, dat wanneer de zon aan de horizon verdwijnt, deze wet dan automatisch vervalt. Maar wat eigenlijk niet kán, en waar ik me druk om maak, is dat die wet toch weer even verlengd dreigt te worden”, aldus Voermans. Hij wijst erop dat de wet is ingevoerd voor drie maanden met de mogelijkheid om deze één keer met eenzelfde periode te verlengen. 6 Maanden totaal dus.

Het verlengen van deze wet is écht een slecht idee, aldus Wim Voermans.

“Het idee is dat we het nog even laten voortduren, terwijl het oorspronkelijke idee van die ingrijpende maatregelen van de coronawet was: ‘Alleen als er een directe dreiging is, kunnen we nog één keer verlengen’, maar nu schuiven we langzaam op naar: ‘Zullen we niet veiligheidshalve toch nog…?’”

De kritische Jort Kelder…
Interviewer/presentator Jort Kelder is heel erg stellig over dit onderwerp: “Wim,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: