De heroïne-politiek en de terugtrekking van de V.S. uit Afghanistan – DissidentNL

de-heroine-politiek-en-de-terugtrekking-van-de-vs.-uit-afghanistan-–-dissidentnl

26-04-21 06:02:00,

De regering Biden heeft aangekondigd dat de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan zal plaatsvinden op 11 september 2021, symbolisch precies twee decennia na de wereldveranderende aanslagen op 911 in New York en Washington. Het Pentagon en het Witte Huis zeggen echter niets over een van de belangrijkste redenen waarom de machthebbers in Washington in Afghanistan zijn gebleven sinds de valse jacht op een voormalige CIA huurling, Osama bin Laden.

Wat duidelijk is, is dat de Amerikaanse regering niet duidelijk is over haar plannen voor Afghanistan en de zogenaamde terugtrekking, schrijft F. William Engdahl. Het verschuiven van de eerder overeengekomen datum van 1 mei naar 11 september gaat duidelijk niet over een meer gracieuze exit na een twee decennia durende oorlog die de Amerikaanse belastingbetaler meer dan 2 triljoen dollar heeft gekost. Het argument van sommige Amerikaanse Democraten dat een volledige terugtrekking de rechten van de Afghaanse vrouwen in gevaar zou brengen door de wrede Taliban-cultuur van vrouwenhaat, is duidelijk niet wat de Amerikaanse en NAVO-soldaten met hun aanwezigheid hebben beschermd. Wat staat er dan op het spel?

Particuliere huurlingenbezetting

Hoewel het Pentagon zich terughoudend heeft opgesteld bij het geven van een direct antwoord, lijkt het erop dat de neocons van Team Biden een “geprivatiseerde” Amerikaanse militaire aanwezigheid plannen. Volgens een rapport van Jeremy Kuzmarov, “blijven er meer dan 18.000 Pentagon contractanten in Afghanistan, terwijl de officiële troepen 2.500 tellen. Joe Biden zal deze kleinere groep soldaten terugtrekken terwijl hij de US Special Forces, huurlingen en inlichtingendiensten achterlaat – hij privatiseert en verkleint de oorlog, maar beëindigt hem niet. Er zijn nu al zeven particuliere militaire aannemers in Afghanistan voor elke Amerikaanse soldaat.

Het gebruik van particuliere militaire aannemers stelt het Pentagon en de Amerikaanse inlichtingendiensten in staat om serieus toezicht door het Congres te vermijden. Doorgaans zijn het veteranen van de speciale strijdkrachten die veel meer verdienen als particuliere beveiligingsaannemers of huurlingen. Hun werk wordt gewoon geheim gehouden, zodat er bijna geen verantwoording hoeft te worden afgelegd. Volgens de New York Times, die huidige en voormalige Amerikaanse functionarissen citeert, zal Washington “hoogstwaarschijnlijk een beroep doen op een schimmige combinatie van clandestiene Speciale Operaties, contractanten van het Pentagon en geheime inlichtingenagenten” om operaties in Afghanistan uit te voeren.

De huidige Afghaanse regering onder leiding van Ashraf Ghani is,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: