Media oorverdovend stil: ‘1 miljoen mensen’ lopen mee in vrijheidsmars Londen

media-oorverdovend-stil:-‘1-miljoen-mensen’-lopen-mee-in-vrijheidsmars-londen

26-04-21 03:45:00,

Homepagina » Buitenland » Media oorverdovend stil: ‘1 miljoen mensen’ lopen mee in vrijheidsmars Londen

Foto: Coronademonstratie in Londen (Callum Darragh CC0)

in Buitenland 26 april 2021 15:30

Afgelopen zaterdag verzamelden zich naar schatting ruim één miljoen mensen in Londen om te betogen voor vrijheid. In de mainstream media bleef het oorverdovend stil. In de schaarse mediaberichten over de massabetoging werd gesproken over ‘hooguit 10.000’ demonstranten.

Marianna Spring van de BBC twitterde dat ‘enkele duizenden anti-lockdownbetogers’ door Londen liepen. Ze voegde toe dat het vooral ging om mensen die ‘geloven in internetcomplotten’. Haar collega Mike Wendling zei dat er ‘hooguit 5000 tot 10.000’ betogers meeliepen, die volgens hem ‘geen normale mensen’ waren.

Hieronder zie je de ‘enkele duizenden’ betogers door Oxford Street lopen:

De NOS kwam met een klein berichtje met de nietszeggende titel: ‘Acht agenten gewond in Londen’. In het nieuwsbericht wordt gesproken over ‘rellen in Londen’ die plaatsvonden na een grote demonstratie tegen de coronamaatregelen. “Onder de noemer Unite For Freedom demonstreerden zo’n 10.000 Britten onder meer tegen een voornemen van de regering om een vaccinatiepaspoort in te voeren,” aldus de NOS.

Onderstaande filmpjes laten zien hoeveel mensen er op de been waren.

“Kijk hoeveel mensen deelnamen aan het anti-lockdownprotest in Londen. Het overgrote deel werkt hard en ontkent corona niet, maar is zeer ontsteld over de nevenschade die het autoritarisme heeft veroorzaakt,” zegt freelance schrijver James Melville.

Why aren’t the mainstream media giving the anti-lockdown protest march in London any significant overage? Oxford Street has hundreds of thousands of people marching. It’s enormous.#londonprotest pic.twitter.com/h7Cimc3BrX

— James Melville 🌸 (@JamesMelville) April 24, 2021

Absolutely enormous crowds on the anti-lockdown protest march in London. These are normal folk who are concerned about their jobs, livelihoods, freedoms and protesting for a return to normality and an end to authoritarianism.#londonprotestpic.twitter.com/dENo0e6x2g

— James Melville 🌸 (@JamesMelville) April 24, 2021

Journaliste en radiopresentatrice Bev Turner schreef op de dag van de mars: “Londen. Vandaag. Misschien wel een miljoen mensen die vreedzaam protesteren, die boos,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: