Vaccinpaspoorten: één paspoort om ze allemaal te beheersen – Frontnieuws

vaccinpaspoorten:-een-paspoort-om-ze-allemaal-te-beheersen-–-frontnieuws

26-04-21 02:17:00, © Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0) Vaccinpaspoorten zijn een belangrijk doel van degenen die Operatie Coronavirus orkestreren, maar niet het uiteindelijke einddoel van de Covid-agenda. Het doel van vaccinpaspoorten is duidelijk, ondanks de zwakke en slappe excuses die worden gegeven om ze te rechtvaardigen: het beperken van de bewegingsvrijheid van niet-gevaccineerden, of in duidelijker bewoordingen, het beperken van de bewegingsvrijheid van degenen die de agenda hebben doorzien. Er zijn geen slimme juridische argumenten die de aandacht kunnen afleiden van deze fundamentele waarheid: vaccinpaspoorten zijn per definitie discriminerend.

In een zinnige samenleving kan geen enkel land dat zelfs maar lippendienst bewijst aan de mensenrechten, beweren dat vaccinpaspoorten in overeenstemming zijn met zijn bestaande wetten inzake individuele rechten, keuzevrijheid, bewegingsvrijheid, geïnformeerde toestemming en medische soevereiniteit. Het behoeft echter nauwelijks betoog dat we niet in een gezonde wereld leven. Hieronder volgt een beknopte lijst van de regelingen inzake het vaccinpaspoort die zijn voorgesteld, op het punt staan te worden ingevoerd of reeds bestaan. Dit is een globale agenda die snel wordt bevorderd en uitgevoerd, schrijft auteur Makia Freeman.

De EU was reeds in 2018 van plan een vaccinpaspoort in te voeren

Lang voordat het woord ‘Coronavirus’ een begrip werd, of de term ‘Covid-19’ zelfs maar bestond, plande de Europese Unie (EU) een scenario voor een vaccinpaspoort. De Europese Commissie (de uitvoerende tak van de EU) publiceerde op 26 april 2018 een voorstel voor vaccinpaspoorten in een document met de titel Proposal for a Council Recommendation on Strengthened Cooperation against Vaccine Preventable Diseases. Daarin wordt het plan uiteengezet voor een “vaccinpaspoort” of “vaccinkaart” en “vaccinportalen”:

“VERWELKOMT HIERBIJ HET VOORNEMEN VAN DE COMMISSIE OM:

17. 17. De problemen te onderzoeken in verband met de ontoereikende vaccinatiegraad ten gevolge van het grensoverschrijdend verkeer van personen binnen de EU en de mogelijkheden te onderzoeken om deze problemen aan te pakken, onder meer door de ontwikkeling van een gemeenschappelijke vaccinatiekaart/-paspoort voor EU-burgers, die compatibel is met elektronische informatiesystemen inzake immunisatie en erkend is voor grensoverschrijdend gebruik.

10. Streven naar de oprichting van een Europees systeem voor de uitwisseling van vaccinatie-informatie (EVIS), gecoördineerd door het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), met het oog op:

a.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: