Is de wettelijke benadering van EHS, discriminatie?

is-de-wettelijke-benadering-van-ehs,-discriminatie?

28-04-21 09:22:00,

De Batavia was een Nederlands schip van de VOC uit de 17de eeuw. De Batavia werd tussen 1627 en 1628 in Amsterdam gebouwd. Het wrak bevindt zich momenteel in een museum in Australië.

Discriminatie betekent dat er onterecht verschil wordt gemaakt in de behandeling van mensen. Bijvoorbeeld op basis van geslacht of godsdienst. In dit geval bij mensen die elektrogevoelig zijn.

ElektroHyperSensitiviteit (EHS) of elektrogevoeligheid, is dat je lichaam niet tegen de onhoorbare, onzichtbare en reukloze straling kan van alle draadloze apparaten. Een reageren van het lichaam wat vooral in de 21ste eeuw voorkomt. Een nieuw fenomeen dat niet echt past in de doelstellingen van veel regeringen. Vooral de Nederlandse regering niet. Niet naar luisteren en doorgaan met de route uitstippelen zoals wij bedacht hebben.

Nederland is een handelsland
Maakt onze regering zicht schuldig aan discriminatie? Gaat de economie boven de gezondheid van mensen? Want Nederland is van oudsher een handelsland. De oprichting van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) in 1602 en de West-Indische Compagnie (WIC) in 1621 maakten het de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden mogelijk dat Nederland in de zeventiende eeuw kon uitgroeien tot het economische centrum van de wereld. Het jaar waarin de VOC werd opgericht is het beginpunt van de Gouden Eeuw*.

*De Gouden Eeuw is een periode in de Nederlandse geschiedenis die goeddeels samenvalt met de zeventiende eeuw waarin de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden een bloeiperiode door op gebied van handel, wetenschap en kunst.

VOC mentaliteit?
Hoe mensen deze geschiedenis herinneren van het lesmateriaal op school, is voor iedereen verschillend. Is er wel over gepraat op school en hoe? Negatief of positief? Een voorbeeld van deze selectieve geschiedherinnering vond plaats in de Tweede Kamer. In 2006 maakte Jan Peter Balkenende tijdens een debat een opmerking over de VOC-mentaliteit. Verwijzend naar een economische opleving zei hij dat we ons moesten verheugen dat het weer goed ging met Nederland. “Die VOC-mentaliteit, over grenzen heen kijken, dynamiek! Toch?”

Deze uitspraak kwam hem op veel kritiek te staan. Zoals SP-leider Jan Marijnissen terecht opmerkte, kende de VOC-periode ook veel rooftochten en plunderingen. Veel mensen associëren de VOC juist met handelsgeweld, kolonisatie, discriminatie en slavernij.

Discriminatie
Vooral de Gouden Eeuw vertelt het verhaal van de vele voorspoed,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: