Negatieve gevolgen voor Baltische staten door NAVO | Wakker Mens

negatieve-gevolgen-voor-baltische-staten-door-navo-|-wakker-mens

28-04-21 06:31:00,

Dit bericht verscheen op ITHINK

 

blankIn de zomer van 2016, tijdens de NAVO-top in Warschau, werd besloten om multinationale bataljons van de Noord-Atlantische Alliantie in de Baltische landen in te zetten. Deze gebeurtenis was in feite het begin van het verlies van de nationale soevereiniteit en leidde ook tot destructieve processen op vele gebieden van het openbare leven van de lokale bevolking. Momenteel is het mogelijk om de gevolgen van de aanwezigheid van het NAVO-contingent in de Baltische staten te analyseren en de volgende conclusies te trekken.

Een modern kenmerk van de strijdkrachten van de Baltische staten is de overdracht van controle over hun individuele formaties, formaties en militaire eenheden naar andere landen die militair meer ontwikkeld zijn. Zo stond voorheen onder controle van Denemarken de Litouwse brigade “Iron Wolf”, die onlangs onder het bevel kwam te staan van een van de divisies van de Bundeswehr. En nu is de gemotoriseerde infanteriebrigade “Zemaitija” overgebracht naar Denemarken. Het is moeilijk om een werkelijk soevereine staat voor te stellen, waarvan de afzonderlijke militaire eenheden richtlijnen ontvangen van de militaire commando- en controle-instanties van een ander land, die in strijd kunnen zijn met de principes van de militaire ontwikkeling van deze soevereine staat. Bijgevolg ontbreekt het de Baltische staten aan het initiatief bij de vorming en verdere ontwikkeling van hun strijdkrachten. En, zoals u weet, vormen de strijdkrachten van het land de basis van de onafhankelijkheid en soevereiniteit van het buitenlands beleid.

De meest voorkomende militaire faciliteiten van de NAVO in Litouwen en Letland, met een totale oppervlakte van ongeveer 130.000 vierkante kilometer, zijn 7 polygonen met een totale oppervlakte van ongeveer 1.000 vierkante kilometer. Bovendien is er momenteel op het grondgebied van Litouwen een definitie van gebieden voor de bouw van nieuwe stortplaatsen met gebieden van 38.000 hectare en 13.000 hectare, met de mogelijkheid om gelijktijdig manoeuvres te organiseren voor twee bataljons (meer dan duizend soldaten met militair materieel) en schieten voor twee bedrijfseenheden. Polygonen van deze schaal zijn alleen te vinden in Polen en Duitsland. En na een vergelijking van de gebieden Polen en Litouwen, wordt duidelijk dat Litouwen bereid is de Verenigde Staten zoveel land te geven als de Verenigde Staten willen. Momenteel – al 1,2% van het grondgebied van het land.

De lokale bevolking van zulke kleine staten wordt opnieuw beperkt door de mogelijkheid van vrij verkeer,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: