VS: De overheid betaalt $9.000 meer voor een begrafenis van iemand die sterft aan Corona – En je kan de overlijdensakte achteraf aanpassen – DissidentNL

vs:-de-overheid-betaalt-$9.000-meer-voor-een-begrafenis-van-iemand-die-sterft-aan-corona-–-en-je-kan-de-overlijdensakte-achteraf-aanpassen-–-dissidentnl

27-04-21 10:54:00,

Dat is helemaal geen stimulans om een overlijden als Covid-gerelateerd te melden.

Ik dacht dat dit een mythe was, maar nee: de overheid betaalt tot $9.000 voor een begrafenis van iemand die sterft aan #Covid. Dat is $9.000 meer dan het zal betalen voor de begrafenis van iemand anders.

COVID begrafenisvergoeding nu $9.000. Hier leest u hoe u vandaag nog een aanvraag kunt indienen, bericht Cnet.

Als uw familielid aan het coronavirus is overleden, kan de overheid helpen de begrafeniskosten te betalen. Hier leest u hoe de aanvraagprocedure eruitziet en hoe u aan de slag kunt.

Als een familielid van u is overleden aan COVID-19, kunt u mogelijk tot $9.000 voor begrafeniskosten vergoed krijgen. Dat is $2.000 meer per persoon dan de $7.000 die in februari werd aangekondigd. De Federal Emergency Management Administration is deze week begonnen met het accepteren van aanvragen van families die hiervoor in aanmerking komen.

De FEMA-maatregel maakte deel uit van de COVID-19-hulpwet van december, die ook een tweede stimuleringscheque van maximaal 600 dollar omvatte. De wet omvat 2 miljard dollar voor mensen die door de pandemie zijn getroffen en zich mogelijk in de schulden hebben gestoken om de begrafenis en uitvaart van een dierbare te betalen.

Hier is alles wat we tot nu toe weten over de fondsen voor de vergoeding van begrafenissen, inclusief wie in aanmerking komt en hoe men zich kan aanmelden.

Wie kan een aanvraag indienen om COVID-19 gerelateerde begrafeniskosten vergoed te krijgen?

U kunt een aanvraag indienen voor COVID-19 gerelateerde begrafeniskosten als u voldoet aan de volgende criteria, volgens FEMA:

  • Het overlijden moet hebben plaatsgevonden in de VS, inclusief de Amerikaanse territoria en het District of Columbia.
  • De begrafeniskosten zijn gemaakt na 20 jan. 2020.
  • De overlijdensakte moet aangeven dat het overlijden werd toegeschreven aan COVID-19.
  • De aanvrager moet een Amerikaans staatsburger, een niet-staatsburger of een bevoegde vreemdeling zijn die de begrafeniskosten na 20 januari 2020 heeft gemaakt.
  • De overledene hoeft geen Amerikaans staatsburger, niet-staatsburger of gekwalificeerde vreemdeling te zijn geweest.
  • Er is geen inkomenseis.

Je kunt de overlijdensakte achteraf laten aanpassen, meldt NY Daily News

Ocasio-Cortez merkte op dat in veel overlijdensakten van vroege slachtoffers van de pandemie COVID-19 misschien niet als doodsoorzaak is vermeld.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: