65 studies tonen aan dat mondkapjes fysieke, psychologische en sociale schade veroorzaken – Frontnieuws

65-studies-tonen-aan-dat-mondkapjes-fysieke,-psychologische-en-sociale-schade-veroorzaken-–-frontnieuws

29-04-21 08:17:00, Screenshot FNTV – FreedomNewsTV YouTube-kanaal Uit een meta-analyse van 65 studies blijkt dat mondkapjes het Mask-Induced Exhaustion Syndrome (MIES) veroorzaken. De studie gaat dieper in op de schadelijke gevolgen van het gebruik van mondkapjes en voegt iets toe aan een groeiend corpus van ondergerapporteerde, zo niet ronduit gecensureerde en onderdrukte biomedische literatuur die zich heeft verzameld en het wijdverbreide narratief weerlegt dat mondkapjes veilig en doeltreffend zijn en dat aanbevelingen voor het gebruik van mondkapjes van agentschappen als de CDC op bewijsmateriaal zijn gebaseerd, wat ze duidelijk niet zijn.

Een eerste in zijn soort overzicht van de literatuur over de nadelige effecten van mondkapjes, getiteld “Is a Mask That Covers the Mouth and Nose Free from Undesirable Side Effects in Everyday Use and Free of Potential Hazards?“, laat zien dat deze duidelijk en wetenschappelijk aantoonbaar nadelige effecten voor maskergebruikers hebben, zowel op psychologisch, sociaal als fysiek vlak.

Nieuw gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research and Public Health, erkent een team van Duitse wetenschappers dat hun onderzoek het eerste uitgebreide onderzoek is naar de nadelige gezondheidseffecten die mondkapjes kunnen veroorzaken – een verrassend feit gezien het feit dat veel landen over de hele wereld het universeel dragen van mondkapjes in openbare ruimten voor het indammen van SARS-CoV-2 in 2020 als een verplicht gezondheidsbeleid hebben ingevoerd zonder de werkelijke risico’s van mondkapjes te onderzoeken of aan hun burgers mee te delen, en daarmee de geïnformeerde toestemming schenden.

Volgens het Duitse onderzoeksteam is hun werk bedoeld om “een eerste, snelle, wetenschappelijke presentatie te geven van de risico’s van algemeen verplicht mondkapjesgebruik door zich te richten op de mogelijke nadelige medische effecten van mondkapjes , met name bij bepaalde diagnose-, patiënten- en gebruikersgroepen”.

De onderzoekers vatten hun studie als volgt samen:

“Het doel was om wetenschappelijk bewezen gerelateerde bijwerkingen van het dragen van maskers te vinden, te testen, te evalueren en te bundelen. Voor een kwantitatieve evaluatie werd verwezen naar 44 veelal experimentele studies, en voor een inhoudelijke evaluatie werden 65 publicaties gevonden. De literatuur bracht relevante neveneffecten van maskers in talrijke disciplines aan het licht.

In dit artikel verwijzen we naar de psychologische en fysieke aftakeling en de vele beschreven symptomen vanwege hun consistente, terugkerende en uniforme presentatie vanuit verschillende disciplines als een Mask-Induced Exhaustion Syndrome (MIES).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: