Aluminium opnieuw in verband met Alzheimer..

aluminium-opnieuw-in-verband-met-alzheimer.

29-04-21 04:22:00, x
x Aluminium opnieuw in verband met Alzheimer..

2021 © WantToKnow.nl/be

x

Het blijkt dat hersenweefsel van Alzheimer-patiënten vaak ‘aanzienlijke’ hoeveelheden aluminium bevat, zo concludeerden onderzoekers van de Keele University in 2019. Bijzonder was -in meer of mindere mate- dat het metaal niet in álle onderzochte gevallen werd aangetroffen, wat suggereert dat er ook een genetische aanleg/gevoeligheid is, die sommige mensen vatbaarder maakt. Deze subgroep heeft een grotere kans op Alzheimer-achtige symptomen op veel vroegere leeftijd, vaak vanaf ongeveer de leeftijd van 50 jaar, denken de onderzoekers.

Het onderzoek uit 2014 toonde feitelijk aan 2014 dat aluminium in voedsel, cosmetica en medicijnen de ziekte kunnen veroorzaken. Zo blijkt uit het interview met de Britse hoogleraar Christopher Exley van deze universiteit van Keele in de Daily Mail (HIER). Genetische mutaties beïnvloeden de manier waarop specifieke eiwitten functioneren, en zij kunnen neurale paden (o.a. in de hersenen) aanvallen – en de gezonde lichaamsfunctie aantasten – wanneer deze slecht beginnen te functioneren, een proces dat op gang kan worden gebracht door de aanwezigheid van aluminium. In een eerdere studie hadden de Keeele-onderzoekers ontdekt dat 11 van de 12 hersenmonsters van Alzheimer-patiënten hoge aluminiumconcentraties vertoonden die ‘pathologisch verontrustend’ waren.

Aluminium staat al decennia in het verdachtenbankje..
De aluminiumtheorie werd ongeveer 40 jaar geleden voor het eerst geopperd. Aluminium was toen het ‘wondermetaal’, dat bijna overal in gebruikt werd, vooral ook in keukengerei, waarmee de link met voedsel-inname voor de hand ligt. En het blijkt dat er aluminium in ons voedsel zit. Maar het komt ook in natuurlijke vorm in ons voedsel voor, aldus ook het Voedingscentrum (HIER) schrijft dat aluminium in veel voedingsmiddelen van nature voorkomt.

Zolang er geen fundamenteel en uiterst gedegen onderzoek wordt gedaan naar de stapeling van aluminium in het menselijk lichaam, is aluminium feitelijk nog in ernstige staat van beschuldiging..

Een belangrijke reden hiervoor is dat aluminium van nature in grondwater zit. Met name in thee en cacaobonen zit relatief veel aluminium, maar dit is volgens het Voedingscentrum nog steeds zo weinig dat mensen er geen aluminiumvergiftiging van kunnen oplopen. Het Voedingscentrum vond dat er geen wetenschappelijk bewijs is, voor een verband met de ziekte van Alzheimer.

“Bij mensen zien sommige onderzoekers dat ouderen kleine hoeveelheden aluminium in het brein kunnen hebben,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: