CIA software Palantir: een surveillance nachtmerrie in de handen van de Duitse politie – DissidentNL

cia-software-palantir:-een-surveillance-nachtmerrie-in-de-handen-van-de-duitse-politie-–-dissidentnl

29-04-21 01:26:00, Duitsland wordt een controlestaat – CIA-bedrijf Palantir levert illegale software

In de schaduw van de Coronacrisis wordt de controlestaat in Duitsland stelselmatig uitgebreid. De omstreden software Palantir, die ook met geld van de CIA is ontwikkeld, heeft opnieuw negatieve aandacht getrokken. De bewakingssoftware wordt reeds gebruikt door de rijkspolitiediensten van Hessen en Noordrijn-Westfalen. De NRW-commissaris voor gegevensbescherming heeft het gebruik ervan nu als illegaal en mogelijk onwettig bestempeld.

Terwijl de bevolking wordt afgeleid door het opgevoerde spektakel rond de opvolging van Merkel, de media zich ongegeneerd ontpoppen als applausmachines voor de Groene frontvrouw Baerbock en het Merkel-regime in de Rijksdag de Corona-dictatuur in sneltreinvaart met een mantel der wet tracht te verhullen, gaat de bewaking van de bevolking en daarmee de controle daarop in steeds snellere stappen vooruit, schrijft Stefan Schubert.

Edward Snowden sprak van een “architectuur van repressie” die in de schaduw van de Corona-crisis werd geïnstalleerd en zelfs in een post-Corona-tijdperk niet zal worden ontmanteld, maar voor altijd dreigt te blijven bestaan.

Controle, bewaking en dus macht en het behoud van de macht tegen elke prijs zijn in de 21e eeuw alleen mogelijk door middel van de volledige controle over het Internet. Tegelijkertijd biedt het internet rechtstreekse toegang tot de gegevens van elke burger. Het doel van het grondrecht op informele zelfbeschikking is een einde te maken aan deze willekeurige staatsmacht.

De basisgedachte is dat persoonsgegevens alleen mogen worden gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn verzameld. Maar de aanpak van Palantir is daarmee in strijd. De Bochumse hoogleraar criminologie Tobias Singelnstein beschrijft het bedrijfsmodel van Palantir als volgt:

“Het idee van Palantir is, om het simpel te zeggen, om alles op één hoop te gooien.”

Palantir – het CIA bedrijf

In-Q-Tel is de naam van de CIA’s venture investeringstak. De Amerikaanse inlichtingendienst investeert openlijk in data-analysebedrijven uit Silicon Valley. Naast de investeringen in Google en Facebook komt de investering van de inlichtingendiensten in het Big Data-bedrijf Palantir steeds meer in de publieke belangstelling te staan. In Amerika worden op dit moment al gegevens uit databanken van het leger, de inlichtingendiensten en de politie samengevoegd en gebruikt om opstanden in Afghanistan en Irak te verslaan en om islamistisch terrorisme en misdaad te bestrijden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: