Corruptieschandaal in Brussel: hebben vaccinfabrikanten de Eurocommissaris omgekocht? – Frontnieuws

corruptieschandaal-in-brussel:-hebben-vaccinfabrikanten-de-eurocommissaris-omgekocht?-–-frontnieuws

29-04-21 09:43:00, © Santeri Viinamäki / Wikimedia (CC BY-SA) Een van de grootste corruptieschandalen in de geschiedenis van de Europese Unie neemt zijn loop. Omdat het verhaal zo onaangenaam is, ziet een groot deel van de Europese media, de pers die zichzelf onafhankelijk noemt, zoals gewoonlijk niets, hoort niets, zegt niets.

Stella Kyriakides, de Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid, die de mislukte, verlate vaccincontracten van de EU heeft ondertekend, lijkt verwikkeld te zijn in een corruptieschandaal van gigantische proporties. Veel waarnemers zijn er al zeker van dat ze is omgekocht door vaccinfabrikanten, bericht Unser Mitteleuropa.

Zo verscheen er onverwacht 4 miljoen euro op de gezamenlijke rekening van de Eurocommissaris voor Gezondheid en haar man. De Cypriotische pers heeft het al – woordelijk geciteerd – over passieve omkoping.

Het geld kwam via staatsbank Cyprus Cooperative Bank op de rekening van het gezin van de Eurocommissaris; om een schandaal te vermijden, probeerde men de overboeking als lening te camoufleren.

Dit is vergezocht, aangezien de Eurocommissaris voor Gezondheid geen onderpand heeft voor een dergelijke lening. Zoals in een verslag van de Cypriotische Rekenkamer reeds is vermeld, zal Stella Kyriakides niet in staat zijn dit enorme bedrag terug te betalen, noch uit haar salaris, noch uit andere bronnen, dus het lijkt ons vrij duidelijk:

Handelt het zich om een vervalst krediet, ergo een façade voor corruptie?

Stella Kyriakides probeert zich, nadat ze werd ontmaskerd, op elke denkmare manier te verontschuldigen. Ze probeert het te laten lijken alsof het geld niets te maken heeft met vaccinovereenkomsten van de EU en af te leiden van het feit dat het wel eens smeergeld kan zijn dat door vaccinbedrijven wordt betaald voor contracten tegen gunstige voorwaarden om vertraagde of beperkte leveringen mogelijk te maken. Ondertussen blijven de meer voorzichtige Cypriotische kranten schrijven over passieve omkoping.

Het is niet de eerste keer dat de Eurocommissaris voor Gezondheid en haar familie betrokken zijn bij een corruptieschandaal op gezondheidsgebied. Zij waren het die jaren geleden, zich verschuilend achter een bank, alle oncologiebehandelingen op het eiland Cyprus privatiseerden en vervolgens, zoals gebruikelijk, de prijs van de behandeling opdreven.

De naam van de familie die een fortuin maakte ten koste van kankerpatiënten werd een begrip in het hele land. Toen de situatie onhoudbaar werd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: