EU-parlement stemt voor “EU COVID-19-certificaat” – alleen vrij reizen voor volledig gevaccineerde en geïmmuniseerde personen – Frontnieuws

eu-parlement-stemt-voor-“eu-covid-19-certificaat”-–-alleen-vrij-reizen-voor-volledig-gevaccineerde-en-geimmuniseerde-personen-–-frontnieuws

29-04-21 01:14:00, © Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0 Een nieuw vaccinatiecertificaat zal de toegang tot de EU en het vrij reizen binnen de EU alleen voor de volledig gevaccineerde en geïmmuniseerde personen mogelijk maken. Het moet worden afgegeven aan personen die tweemaal zijn gevaccineerd en aan geïmmuniseerde personen. De geldigheidsduur van het document mag niet meer dan twaalf maanden bedragen.

Het Europese vaccinatiecertificaat, het zogenoemde “EU COVID-19-certificaat”, waarover de Europarlementariërs van het EU-parlement woensdag stemden, krijgt op de de officiële site van de EU-Commissie de Orwelliaanse beschrijving, bedoeld om “EU-burgers te garanderen dat zij hun recht op vrij verkeer veilig kunnen uitoefenen in tijden van Corona”.

Zonder het document zullen de rechten van de burgers beperkt blijven en zal het moeilijker blijven om vrij in de EU te reizen.

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van ten hoogste twaalf maanden en zal vanaf juni beschikbaar zijn. Alle EU-lidstaten moeten het document erkennen, zodat er uniforme toegangsregels komen. Hoewel de stemming reeds op woensdag had plaatsgevonden, werden de resultaten pas donderdagochtend bekendgemaakt.

Volgens de resultaten stemden 540 leden van het Europees Parlement voor de invoering van het “EU COVID-19-certificaat”, 119 tegen en 31 leden onthielden zich van stemming. Een belangrijk twistpunt bleek de eis van de Europarlementariërs dat houders van de certificaten niet langer onderworpen mogen zijn aan nationale Corona-regelingen zoals quarantaine na binnenkomst, maar dit wordt door de EU-staten afgewezen.

Dus met twee giftige mRNA-injecties in je mik, loop je nog steeds kans opgesloten te worden.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Allemaal slechts “samenzweringstheorieën”? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoort

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: