Lijm, bindmiddelen en formaldehyde: miljoenen Duitsers dragen zeer giftige FFP2-maskers – DissidentNL

lijm,-bindmiddelen-en-formaldehyde:-miljoenen-duitsers-dragen-zeer-giftige-ffp2-maskers-–-dissidentnl

29-04-21 04:20:00, FFP2 maskers – Politiek en media verhullen gezondheidsrisico’s

FFP2-maskers worden steeds meer als norm gehanteerd. Regeringen verdelen vouchers of sturen de maskers rechtstreeks naar de burgers. Het gezondheidsrisico van de maskers wordt in de politiek en de media nauwelijks besproken – hoewel zelfs het Robert Koch Institute en het Europees Agentschap voor ziektebestrijding momenteel tot voorzichtigheid manen. Een actueel voorbeeld uit Mecklenburg-Vorpommern laat zien: regeringen zien zichzelf als weldoeners, maar handelen op veel gebieden nalatig, schrijft Paul Schreyer.

In januari van dit jaar besloot de deelstaatregering van Schwerin om op korte termijn vijf miljoen FFP2-maskers aan te schaffen. De achtergrond was “de mogelijke versnelde verspreiding van mutanten van het coronavirus”. De regering was van plan de maskers naar alle huishoudens in Mecklenburg-Vorpommern (meer dan 800.000) te sturen en verklaarde:

“Elk huishouden zal hetzelfde aantal met zes FFP2-maskers ontvangen, zodat ook gezinnen hiervan zullen profiteren. Ouderen, die een hoog risico lopen door het virus en extra bescherming nodig hebben bij het winkelen, krijgen hetzelfde aantal. De artikelen zullen rechtstreeks naar de huizen worden gestuurd als een direct mail item.”

In februari begon de distributie. De regeringspartij SPD meldde trots:

“Uit verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de mensen in onze staat, stuurt de regering vanaf vandaag zes FFP2-maskers naar elk huishouden in MV!”

Wat niet in de persberichten stond: Volgens de opdruk van de verpakking waren de maskers vervaardigd in een Chinese schoenenfabriek en ingevoerd door het kleine Troisdorfse bedrijf “HMpG Medical Care” – een eenmanszaak van de ondernemende pesticidenhandelaar en singer-songwriter Volker Herdick, die ook het gelijknamige muzieklabel “HMpG Records” runt en daar verwijst naar zijn persoonlijke achtergrond van “bekroonde engagementen in de cabaret-komediescene”.

De regering van de deelstaat Schwerin had dus een voorraad maskers van deze veelzijdige ondernemer ingeslagen (volgens informatie van de regeringswoordvoerder aan Multipolar tegen een eenheidsprijs van 44 cent), die nu per brief aan alle burgers werden toegezonden. Maar waren deze maskers überhaupt wel veilig of bevatten ze mogelijk schadelijke stoffen?

Gevaarlijke chemicaliën in het maskervlies?

Op de verpakking stond dat zij voldeden aan de huidige EU-norm voor FFP2-maskers, en Herdick had op zijn website ook een link naar een overeenkomstig certificaat geplaatst.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: