Ontmaskerd: Facebook’s ‘onafhankelijke’ COVID Factchecker site FactCheck.org gefinancierd door een $1.9 miljard vaccinlobby – Frontnieuws

ontmaskerd:-facebook’s-‘onafhankelijke’-covid-factchecker-site-factcheckorg-gefinancierd-door-een-$1.9-miljard-vaccinlobby-–-frontnieuws

29-04-21 04:20:00,

Een zogenaamd onafhankelijke factchecker-website FactCheck.org is ontmaskerd gefinancierd te worden door dezelfde 1,9 miljard dollar vaccinlobbygroep die zij geacht wordt te controleren. De site is een Facebook-partner wiens artikelen worden gebruikt om kritische stemmen op social media te censureren. De site wordt geleid door de voormalige directeur van het CDC (Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en Preventie), wat opnieuw een belangenconflict is.

Het Amerikaanse congreslid Thomas Massie heeft erop gewezen dat een Covid-19 vaccinatie “factchecking”-project, uitgevoerd door een Facebook-partner website, in feite wordt gefinancierd door een groep die 1,9 miljard dollar aan Johnson& Johnson aandelen bezit. De groep wordt geleid door de diezelfde voormalige CDC directeur.

De Amerikaanse volksvertegenwoordiger Thomas Massie uit Kentucky twitterde zaterdag:

“NIETS TE ZIEN HIER … Voormalig directeur van de CDC is nu CEO van de stichting die het FACTCHECK.org’s vaccin factchecking programma financiert. Ruwweg 15% van de activa van die stichting zijn J&J aandelen”.

“Zegen uw hart als u denkt dat Factcheck.org een onbevooroordeelde bron van informatie over vaccins is”, vervolgde hij.

NOTHING TO SEE HERE…

Former director of CDC is now CEO of the foundation that funds FACTCHECK. org’s vaccine fact checking program. Roughly 15% of said foundation’s assets are J&J stock.

Bless your heart if you think factcheck .org is an unbiased source of vaccine information pic.twitter.com/Ijq3sojHmV

— Thomas Massie (@RepThomasMassie) April 24, 2021

In een screenshot van Factcheck.org dat door Massie is bijgevoegd, is te zien dat de site verklaart dat het SciCheck “COVID-19/Vaccinatie Project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Robert Wood Johnson Foundation”, waarvan wordt onthuld dat het 53.501 dollar waard is.

SciCheck is een afdeling van de FactCheck.org website die naar eigen zeggen “zich uitsluitend richt op valse en misleidende wetenschappelijke beweringen die worden gedaan door bevooroordeelde actoren om het overheidsbeleid te beïnvloeden”.

“Vaccins zijn gunstig geweest voor mensen die Covid-19 kregen, in tegenstelling tot wat online berichten vermelden”, is de titel van een ander recent SciCheck artikel.

Waiting for @factcheckdotorg to fact check this:

Funding for their vaccine fact check program comes from the RWJ foundation which holds over $1.8 billion worth of J&J stock and is run by a former director of the @CDCgov.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: