Bijna helft bewoners verpleeghuis besmet met corona ondanks vaccinaties

bijna-helft-bewoners-verpleeghuis-besmet-met-corona-ondanks-vaccinaties

30-04-21 03:17:00,

Homepagina » Binnenland » Bijna helft bewoners verpleeghuis besmet met corona ondanks vaccinaties

Foto: Unsplash

in Binnenland 30 april 2021 15:10

In een verpleeghuis in het Gelderse Wehl zijn 12 van de 29 bewoners – bijna de helft – positief getest op corona, terwijl het merendeel van hen is gevaccineerd tegen het virus. Het gaat om dementerende ouderen. De bewoners verblijven in isolatie op hun kamers.

Een woordvoerder laat aan Omroep Gelderland weten dat bijna alle bewoners zowel de eerste als tweede vaccinatie hebben gehad. Eén of twee bewoners wachten nog op hun tweede prik. Specialist ouderengeneeskunde Marco Repko zegt: “Deze uitbraak laat zien dat je het coronavirus nog steeds kunt overdragen, ook al ben je gevaccineerd.”

Het vaccin is de uitweg uit deze crisis, verzekerde zorgminister Hugo de Jonge ons. Al snel bleek dat één dosis niet genoeg was. Nu blijkt ook een tweede dosis niet voldoende te zijn. Pfizer-baas Albert Bourla zei namelijk dat mensen ‘waarschijnlijk’ een derde dosis nodig hebben. Daarnaast zei de topman van BioNTech dat het coronavaccin ‘nooit meer weggaat’.

Opnieuw in isolatie

Neuroloog Jan Bonte reageert op Twitter: “Daar zit je dan als dementerende. Opnieuw in isolatie, na de vaccinatie. ‘Met het vaccin krijgen we onze vrijheid terug!’ Behalve als je dement, verward, oud en eenzaam bent: dan moet je in isolatie en in je uppie de komst van Hein afwachten, omdat je onder geen beding dood mag gaan met of aan een besmetting met het coronavirus.”

Hij vraagt aan De Jonge: “Krijgen deze mensen nu ook een vaccinatiepaspoort? Of hoeft dat niet? Je kunt ze toch ook gewoon opsluiten, nietwaar?”

“Het ergste is nog wel dat ze niet of nauwelijks ziek zijn, maar desondanks gewoon opgesloten worden,” aldus Bonte.

Angela Groothuizen

Ook beroemdheden ontkomen er niet aan. Zo liet Angela Groothuizen zich eerder deze maand vaccineren met AstraZeneca. Ze zei dat ze zich ondanks de vele horrorverhalen ‘prima’ voelde. Woensdag werd bekend dat Groothuizen besmet is met het coronavirus en in quarantaine zit.

4.7 28 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: