Hoe LOFAR destructieve morfische velden genereert – Transitieweb

hoe-lofar-destructieve-morfische-velden-genereert-–-transitieweb

30-04-21 09:26:00,

In arrogante onwetendheid bouwt de mens technische ‘hoogstandjes’ en denkt daarmee kennis over het universum, de aarde en het leven te vergaren. Het omgekeerde is het geval: vitale levensenergie verdwijnt, destructieve morfische velden worden geïnstalleerd en wijsheid blijft verborgen. De uitdijende infrastructuur van dergelijke projecten dringt door in het energieveld van de aarde en maakt meer kapot dan ons lief is.

We zouden ons bewust moeten zijn van iedere stap die ons met de aarde verbindt.
We zouden gegrond moeten zijn in wie we zijn. We kunnen ons openen om ons weer te verbinden.

Gareth Patterson

LOFAR in Drenthe In ons kleine kikkerlandje is tussen 2009 en 2012 met veel rijks- en Europese subsidies een zeer prestigieus en internationaal project gerealiseerd: LOFAR. Ofwel LOw Frequency Array.

Dit staat voor een enorme radiotelescoop die de hemel met behulp van ultramoderne software scant op zeer lage radiofrequenties (10 – 250 Mhz). Deze grootste radiotelescoop ter wereld heeft zijn hart op een superterp nabij Buinen in Drenthe.

Duizenden kleine antennes

De telescoop is opgebouwd uit duizenden kleine stilstaande antennetjes. Deze staan in clusters opgesteld in het centrale LOFAR gebied van 400 ha. En verspreid op circa 18 kleinere antennevelden in Fryslân, Groningen en Drenthe. LOFAR strekt zijn tentakels zelfs uit via een Europees netwerk van radioantennes. Deze zijn allemaal met elkaar verbonden door een high-speed glasvezelnetwerk.

LOFAR Europees netwerk Alle binnenkomende data wordt omgezet door het rekencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen middels meerdere supercomputers. Daarnaast kunnen geofysici met aangebrachte seismische sensoren de Noord-Nederlandse aardbodem in kaart brengen, waardoor er kennis over bodemdaling, watermanagement en gaswinning wordt beloofd.

Andere gekoppelde sensoren voorspellen een beter inzicht in de groeiomstandigheden van gewassen. Ook biedt het internationale LOFAR-netwerk toepassingen als milieumonitoring en verkeersmonitoring en kan het sinds 2016 als deeltjesdetector fungeren.

Ten slotte biedt de ict-infrastructuur met meerdere supercomputers een enorme opslagcapaciteit. Bedoeld voor grote aantallen digitale gegevens van grote instellingen en bedrijven uit oogpunt van veiligheid.
Klinkt allemaal fantastisch, of toch niet?

Thuis en levend

Om die vraag te kunnen beantwoorden gaan we terug naar de basis. De aarde is ons thuis en daarom is uiterste voorzichtigheid en wijsheid geboden. Ook is de aarde alleen al vanuit geofysiologisch oogpunt als een levend organisme te beschouwen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: