Na sterfgevallen – aanklagers willen AstraZeneca aanklagen voor doodslag – Frontnieuws

na-sterfgevallen-–-aanklagers-willen-astrazeneca-aanklagen-voor-doodslag-–-frontnieuws

30-04-21 09:27:00,

Aanklagers in Parijs onderzoeken drie sterfgevallen van mensen die in Frankrijk het Covid-19 vaccin van AstraZeneca hebben gekregen. De zaken zijn samengevoegd in een mogelijke onvrijwillige doodslag vervolging.

De openbare aanklagers die gespecialiseerd zijn in complexe onderzoeken naar gezondheidsproducten hebben de zaken op zich genomen na klachten in Toulouse, Parijs en Nantes. Volgens het parket vragen de aanklagers zich af of het vaccin een oorzakelijke rol heeft gespeeld bij de dood van hun dierbaren.

In Nantes overleed een 26-jarige student geneeskunde plotseling aan een bloedstolsel, enkele dagen nadat hij het Astra Zeneca-vaccin had gekregen. In Toulouse overleed ook een 38-jarige maatschappelijk werkster aan een bloedstolsel nadat haar gezondheid sterk achteruit was gegaan na de injectie.

Jurist Boittin zei dat hij vijftien gevallen behandeld van mensen die stierven in Frankrijk nadat ze waren ingeënt met AstraZeneca, de overgrote meerderheid van hen “onder de 60 jaar”.

Vorige maand besloot de Franse gezondheidsautoriteit dat het vaccin van Astra Zeneca alleen mag worden gegeven aan mensen van 55 jaar en ouder, omdat de mensen die bloedstolsels hebben gekregen jonger waren.

Degenen jonger dan 55 jaar die de eerste dosis van Astra Zeneca al hebben gekregen, krijgen hun tweede dosis van een ander bedrijf. Tegelijkertijd is het volste vertrouwen uitgesproken in het vaccin van AstraZeneca voor 55-plussers.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Bevel om de ogen te sluiten voor schadelijke effecten van vaccins

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: