Telecomproviders willen geen last van gemeenten en burgers!

telecomproviders-willen-geen-last-van-gemeenten-en-burgers!

30-04-21 02:31:00,

Door de komst van 5G mobiel internet zal het huidige aantal van 18.000 mobiele antennes komende jaren met minstens 10 procent toenemen. Bovendien zijn de vooruitzichten voor 2025 dat er 100.000 satellieten in de ruimte verblijven om draadloos contact te leggen voor de mobiele communicatie*. De stijging leidt op veel plekken tot verzet. Hoewel er geen sluitend wetenschappelijk bewijs is en de straling onder de limiet lijkt te blijven, vrezen velen gezondheidsschade. Limieten gemaakt zonder rekening te houden wat het biologisch effect van al deze technieken op mensen, dieren en planten zijn.

*In april 2021 staan er in Nederland 15.707 antenne-installaties voor mobiele communicatie. Het gaat daarbij om antenne-installaties waarin 2G, 3G, 4G en 5G gecombineerd kunnen worden. De satellieten zullen na 2020 toenemen en in 2015 de 100.000 halen.

 Maar de Telecomproviders willen geen last hebben van burgers en gemeenten bij uitrol 5G
De stijging leidt tot veel verzet bij burgers en wetenschappers slaan alarm; http://www.5gappeal.eu/about/ en de wetenschap waarschuwt al sinds de vorige eeuw voor alle draadloze technieken:

 http://stralingsleed.nl/blog/de-wetenschap-mag-niet-waarschuwen-voor-het-gevaar-van-draadloos-gebruik/  Naast de wetenschappers die waarschuwen, verzetten zich ook steeds meer mensen tegen de komst van de 5G-masten en de hoeveel satellieten in de ruimte: https://www.ad.nl/tech/providers-slaan-alarm-burgers-in-het-geweer-tegen-5g-masten~a1bade5a/

Maar de telecombedrijven wensen geen tegenwerking
Belangenclub Monet, die namens de Nederlandse telecombedrijven (in 2021, KPN, T-Mobile en Vodafone) contacten met de overheid onderhoudt, wijst erop dat de overheid telecombedrijven miljarden euro’s laat betalen voor mobiele frequenties. De directeur van Monet vindt dat ,,het niet zo kan zijn dat de Telecombedrijven enerzijds diep in de buidel moeten tasten en vervolgens op talloze plaatsen worden tegengewerkt”.

Inkomsten overheid
De Nederlandse overheid is dus zelf belanghebbende in het stralingsbeleid! De overheid heeft in 1998 omgerekend € 830 miljoen ontvangen voor de veiling van de GSM-frequenties, in 2000 2,7 miljard euro bij de UMTS-veiling, in 2010 2,6 miljoen euro voor de 4G-frequentieveiling en in 2012 voor de Multiband frequentieveiling (de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz-band) 3,8 miljoen euro. De eerste veiling van de 5G-frequenties in 2020 (de tweede is in 2022) voor mobiele communicatie, heeft 1,23 miljard euro opgeleverd. Dit heeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) bekend gemaakt. De frequenties zijn in gelijke mate opgekocht door telecomaanbieders KPN,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: