Politie-inval bij Merkel-kritische rechter – De Lange Mars Plus

politie-inval-bij-merkel-kritische-rechter-–-de-lange-mars-plus

01-05-21 01:06:00, Duitsland ligt qua coronamaatregelen 6 maanden tot 1 jaar voor op Nederland. Toen in ons land mondkapjes door Rutte en co nog werden afgewezen, liepen de Duitsers er al mee rond in winkels. Later volgde Rutte. Ook nu zou het weer die kant op kunnen gaan. De politie doet een inval bij een rechter die de mondkapjesplicht van Merkel heeft verboden. Leerlingen krijgen weer lucht

Nadat een moeder de zaak had aangekaart heeft rechter Christian Dettmar in Weimar met onmiddellijke ingang twee scholen verboden van leerlingen en leraren te eisen mondkapjes te dragen, de anderhalve meter afstand te bewaren of een sneltest te nemen. Tegelijkertijd heeft hij beslist dat het face-t-face onderwijs door moet gaan. (Amtsgericht-Weimar-9-F-148-21-EAO-Beschluss-anonym-2021-04-08_online)

De rechter baseert zich op de getuigenverklaringen van drie experts, namelijk een gespecialiseerd arts, een bioloog en een psycholoog. Na hun verklaringen te hebben bestudeerd komt hij tot de conclusie dat de genoemde maatregelen een gevaar vormen voor de geestelijke, lichamelijke en mentale gezondheid van de kinderen.

Volgens rechter Dettmar wordt het recht op vrije ontwikkeling van persoonlijkheid en lichamelijke integriteit uit artikel 2 (grondwet) en het recht uit artikel 6 (grondwet) op opvoeding en zorg door ouders geschonden.

Hij besluit met de opmerking dat 100.000 basisscholieren dergelijke bijwerkingen van het mondmasker op de koop moeten toenemen om daarmee 1 besmetting per week te kunnen voorkomen.

Politie-inval Ondanks de door de Duitse grondwet (Artikel 97) gewaarborgde onafhankelijkheid van rechters, valt de politie bij deze moedige rechter binnen. De wet zegt:”Rechters zijn onafhankelijk en alleen onderworpen aan de wet.” Zij doorzoeken zijn huis, zijn kantoor en zijn auto. De politie neemt zijn mobiele telefoon in beslag. Volgens critici heeft de staat hiermee de grens van het toelaatbare overschreden. Als rechters niet meer onafhankelijk zijn, bedrijft de rechtspraak politiek en geen recht meer. Uit protest wordt er 1 mei voor het gerechtsgebouw in Weimar een demonstratie gehouden. Deze gebeurtenis staat niet op zich. Niet alleen in Duitsland maar ook in Nederland en België stellen regeringen de grondwet buiten werking. Grondwet Zowel in België als Duitsland toetst het hoogste rechtscollege wetten die het parlement uitvaardigt aan de grondwet.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: