Verstoren COVID-vaccins de menstruatiecyclus van vrouwen? | Stichting Vaccin Vrij

verstoren-covid-vaccins-de-menstruatiecyclus-van-vrouwen?-|-stichting-vaccin-vrij

01-05-21 09:00:00,

Deskundigen zeggen dat het aannemelijk is dat COVID-vaccins de menstruatiecyclus kunnen verstoren en roepen op tot klinische proeven om veranderingen te volgen en te controleren. In het onderstaande, voor u vertaalde artikel Do Covid-vaccines disrupt womens menstrual cycles? schetst Megan Redshaw de contouren van mogelijk een omvangrijk en onvoorzien probleem van Covid-19 vaccins.

Verstoren COVID-vaccins de menstruatiecyclus van vrouwen?

 
Voorlopig tasten wetenschappers nog in het duister over vele aspecten van de vrouwelijke gezondheid.

Onderzoekers roepen op tot klinische proeven om veranderingen in de menstruatie bij gevaccineerde vrouwen te volgen en te documenteren nadat sommige vrouwen veranderingen in hun menstruatiecyclus meldden na het ontvangen van een COVID-vaccin.

Vrouwen hebben inwendige bloedingen met stolsels, vertraagde of afwezige menstruaties, plotselinge pre-menopauzale symptomen, maandenlange voortdurende menstruaties en zware onregelmatige bloedingen gemeld nadat zij waren gevaccineerd met een of beide doses van een COVID-vaccin.

“In termen van waarom vrouwen een zwaardere cyclus zouden hebben, denk ik dat we daar geen antwoord op hebben: we weten het niet,” vertelde Dr. Heather Huddleston, een endocrinoloog aan de Universiteit van Californië, San Francisco, aan ABC7News.
 
“Maar we weten wel dat naast het belang van hormonen in de menstruatiecyclus, er een rol is weggelegd voor het immuunsysteem in de baarmoeder,” zei ze. Huddleston suggereerde “dat als er veranderingen zijn, misschien als gevolg van een vaccin, dat dit misschien op een subtiele manier het gedrag van het immuunsysteem in de baarmoeder zou kunnen beïnvloeden.”

 
 

Een onderzoeker van de Universiteit van Illinois beschreef haar eigen ervaring op Twitter en vroeg of anderen menstruele veranderingen ervoeren na vaccinatie. De respons was groot, dus maakten zij en haar collega aan de Washington University in St. Louis er een formele enquête van.
 
Tot nu toe zijn er geen gegevens die een verband leggen tussen COVID-vaccins en veranderingen in de menstruatie. Maar twee deskundigen van Yale University schreven vorige week in The New York Times dat er een verband zou kunnen zijn.

“Er zijn vele redenen waarom vaccinatie de menstruatie zou kunnen veranderen,” schreven Alice Lu-Culligan, een M.D. en Ph.D. student aan de Yale School of Medicine, en Dr. Randi Epstein,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: