‘De belangenverstrengelingen van Ab Osterhaus zijn gigantisch’

‘de-belangenverstrengelingen-van-ab-osterhaus-zijn-gigantisch’

02-05-21 08:36:00,

Homepagina » Mens en Dier » ‘De belangenverstrengelingen van Ab Osterhaus zijn gigantisch’

Foto: Ab Osterhaus (De KNAW CC BY 3.0)

in Mens en Dier 2 mei 2021 06:00

Na de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep kregen mensen last van stevige bijwerkingen, waaronder narcolepsie, die voor veel onrust zorgden. Viroloog Ab Osterhaus speelde een grote rol bij die vaccinatiecampagne. Politici en burgers bleven met een zeer bittere nasmaak achter. Waarom wordt hij nu toch weer naar voren geschoven?

Epidemioloog en oud-huisarts Dick Bijl zei in de studio van BLCKBX over de belangenverstrengelingen van Osterhaus: “Hij was behalve adviseur van de regering ook adviseur van GlaxoSmithKline dat het Pandemrix-vaccin maakte. Hij was ook adviseur van Novartis, een andere vaccinproducent. En hij was directeur van het vaccininstituut én hij had zijn eigen bedrijfjes waar hij onderdelen voor het vaccin uittestte.”

Druk uitgeoefend

Op de vraag hoe het kan dat er bij tv-redacties geen collectief geheugen is dat deze man ‘niet deugt’, antwoordde de epidemioloog: “Kennelijk is er toch druk uitgeoefend op deze omroepen om een uniform beeld te schetsen.”

“Die belangenverstrengelingen van Ab Osterhaus zijn gigantisch,” benadrukte Bijl.

Huisarts Els van Veen reageert op het fragment: “Hoe is het mogelijk dat de geschiedenis zich op nóg veel grotere schaal – met meerdere OMT-leden met belangenverstrengelingen – herhaalde? En dat de media en Tweede Kamer niet kritisch zijn?!”

Dick Bijl over de belangenverstrengelingen van Ab Osterhaus: ‘Die zijn gigantisch’. #vaccinatie #versoepelingen #vaccinatieplicht Interview hier: https://t.co/2RHs6s62ek pic.twitter.com/0TkWPFoNkU

— mattijzz (@mattijzz) May 1, 2021

4.8 54 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
coronavaccin narcolepsie OMT Osterhaus Pandemrix Tweede Kamer vaccin

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: