Gebaseerd op nieuwe bevindingen: Noorwegen stopt helemaal met AstraZeneca – DissidentNL

gebaseerd-op-nieuwe-bevindingen:-noorwegen-stopt-helemaal-met-astrazeneca-–-dissidentnl

02-05-21 06:05:00, Foto MPI

Noorwegen heeft het vaccin van AstraZeneca uit zijn immunisatieprogramma geschrapt. Het risico om te overlijden aan bijwerkingen van AstraZeneca wordt groter geacht dan het risico op een dodelijke infectie door het coronavirus.

In Duitsland had de Permanente Vaccinatiecommissie het gebruik van het Zweeds-Britse vaccin AstraZeneca aanbevolen voor mensen ouder dan 60 jaar, wegens verscheidene gevallen van cerebrale veneuze trombose bij jongere gevaccineerden.

Jongeren kunnen zich op eigen verzoek en na uitgebreide voorlichting toch laten vaccineren met AZ. Het gebruik van het vaccin is aan het oordeel van de arts.

Als gevolg van nieuwe bevindingen is nu in Noorwegen besloten dat het AstraZeneca-vaccin niet langer mag worden gebruikt, meldt RT-de. Sinds 11 maart wordt in Noorwegen niet meer gevaccineerd met het Brits-Zweedse vaccin van AstraZeneca. BionTech/Pfizer en Moderna worden momenteel toegediend.

De directeur van de afdeling Infectiebestrijding en Milieuhygiëne van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid, Geir Bukholm, over het besluit:

“We weten nu veel meer over het verband tussen het AstraZeneca-vaccin en de zeldzame maar ernstige incidenten met een laag aantal bloedplaatjes, bloedstolsels en bloedingen dan toen Noorwegen in maart besloot het gebruik van het AstraZeneca-vaccin te pauzeren.”

Het was geen gemakkelijke beslissing, zei Bukholm, omdat de beslissing gevolgen heeft voor het vaccinatieprogramma en dus voor het opheffen van de infectiebestrijdingsmaatregelen. Het instituut verwacht dat door het ontbreken van het AZ-middel in het vaccinatieprogramma de geplande vaccinatiedoelen met twee weken zullen worden uitgesteld.

LEES OOK:

Denemarken stopt volledig met het AstraZeneca-vaccin

Degenen die al een dosis van AstraZeneca hebben gekregen, krijgen als tweede dosis een ander vaccin. Het Janssen-vaccin wordt nog onderzocht. Het vaccin zal voorlopig niet aan de EU worden geleverd, omdat ook hier in enkele gevallen trombose is opgetreden.

“Aangezien er in Noorwegen weinig mensen sterven aan COVID-19, zou het risico om te sterven na vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin groter zijn dan het risico om te sterven aan coronavirusziekte, vooral bij jonge mensen”.

Binnen de Noorse bevolking heerst reeds enige scepsis ten aanzien van AstraZeneca. Het is onduidelijk hoeveel mensen in het Scandinavische land zouden ingaan op een oproep tot vaccinatie met dit coronavirusvaccin.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: