Hoe Duitse ziekenhuizen de bedbezetting manipuleren – EnerzijdsAnderzijds

hoe-duitse-ziekenhuizen-de-bedbezetting-manipuleren-–-enerzijdsanderzijds

02-05-21 02:20:00,

De oplettende lezer heeft al lang door dat je elk mediabericht goed moet lezen, en van zelf gevonden context moet voorzien. Het gaat bij dit virus vooral om beeldvorming. De paniek moet in stand blijven, waarom is onderwerp van veel speculatie. Daarbij speelt de bedbezetting een grote rol. Een gemiddelde bedbezetting op de IC’s van 50% of minder roept bij velen de reactie op: waarom al deze maatregelen?

In Duitsland is dat percentage net zo belangrijk voor de beeldvorming als in Nederland. De jarenlange bezuinigingen op zorgpersoneel (afname in Nederland van 70.000 medewerkers in de afgelopen 10 jaar) hebben hun grondige werk gedaan. Al in 2015 en 2018 (de grote griepgolf die ongemerkt voorbijging) klaagden mensen als IC-baas Gommers over overvolle IC’s en dat het zo niet langer door kon gaan. De bezuinigingen gingen door, elk jaar vloeiden 7.000 medewerkers af.

Veel van de overgebleven medewerkers zitten ook thuis: door de regelmatige Covid-tests, ook zonder symptomen, moet aantal gezonde medewerkers ten onrechte in quarantaine gaan.

Ook in Duitsland is voortdurend bezuinigd en geprivatiseerd in de zorg.
Had Duitsland in 1991 nog 666.000 bedden in 2.411 ziekenhuizen, in 2018 was dat respectievelijk 498.000 en 1.925. [bron] Daarbij moet worden bedacht dat de Duitse bevolking, mede door immigratie de afgelopen jaren is gegroeid. Zo kwamen er niet alleen meer Duitsers, maar ze werden gemiddeld ook ouder. En toch werd de zorg steeds verder ingekrompen.
In Nederland is het met kleine afwijkingen in de kern niet anders. Ook Nederland kent vergrijzing en bevolkingsgroei en toch werd de gezondheidszorg jaar na jaar ingekrompen.
Het mantra ‘we doen het voor de zorg‘ is in dit licht een brutale vorm van misleiding en manipulatie van de openbare mening. Met alle bezuinigingen op de verpleeghuizen kan het andere mantra ‘we doen het voor de ouderen‘ ook moeilijk in stand blijven.

Waarom we regelmatig over Duitsland schrijven

Veel van onze berichten berusten op de ontwikkelingen in Duitsland. De reden is dat wij denken dat Duitsland bepalend is voor hoe wij met deze crisis omgaan. Het land is het economisch sterkste land in de EU, en heeft maar liefst 9 buurlanden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: