De oorlog tegen contant geld: De volgende fase – DissidentNL

de-oorlog-tegen-contant-geld:-de-volgende-fase-–-dissidentnl

03-05-21 03:55:00,

Met zoveel nieuws over een economische reset, een grenscrisis, massale overheidsuitgaven en torenhoge tekorten, is het gemakkelijk om de voortdurende oorlog tegen contant geld over het hoofd te zien.

Dat is een vergissing, want het heeft niet alleen ernstige gevolgen voor uw geld, maar ook voor uw privacy en persoonlijke vrijheid, zoals u vandaag zult zien.

Contant geld voorkomt dat centrale banken negatieve rentetarieven opleggen, want als ze dat zouden doen, zouden mensen hun contanten uit het banksysteem halen.

Als je je geld in een matras stopt, verdien je er niets aan, dat is waar. Maar je verliest er tenminste niets op, behalve door inflatie.

Zodra al het geld digitaal is, kunt u uw geld niet meer opnemen en negatieve rente vermijden. Je zult gevangen zitten in een digitale poort zonder uitweg, schrijft Jim Rickards.

Hoe zit het met geld verplaatsen naar cryptocurrencies zoals Bitcoin?

Regeringen zullen hun monopolie over geld niet opgeven

Laten we eerst begrijpen dat regeringen een monopolie hebben op het scheppen van geld, en ze zijn niet van plan dat monopolie op te geven aan digitale valuta’s zoals Bitcoin.

Libertarische voorstanders van cryptocurrencies roemen hun gedecentraliseerde aard en gebrek aan overheidscontrole. Toch is hun geloof in de duurzaamheid van machtige systemen buiten de controle van de regering naïef.

Blockchain bestaat niet in de ether (ondanks de naam van één cryptocurrency – let wel: Etherum), en het bevindt zich niet op Mars.

Blockchain is afhankelijk van kritieke infrastructuur, waaronder servers, telecommunicatienetwerken, het banksysteem en het elektriciteitsnet, die allemaal onderworpen zijn aan overheidscontrole.

Maar regeringen weten dat ze de technologieplatforms waarop cryptocurrencies gebaseerd zijn, niet kunnen tegenhouden. De technologie is te geavanceerd om nu terug te gaan.

Daarom willen centrale overheden de Distributed-Ledger-Technologie achter cryptocurrencies niet afschaffen. Ze hebben geduldig toegekeken hoe de technologie zich ontwikkelde en groeide – zodat ze er uiteindelijk controle over konden krijgen.

Wie het geld controleert, controleert de politieke macht, de economie, en het leven van de mensen.

Opkomst van de digitale munt van de centrale bank in, bekend als CBDC.

Niet zoals cryptos

CBCD’s maken gebruik van dezelfde onderliggende Distributed-Ledger-Technologie die cryptocurrencies gebruiken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: