AstraZeneca: gevaarlijke bijwerkingen komen veel vaker voor dan aangenomen – Frontnieuws

astrazeneca:-gevaarlijke-bijwerkingen-komen-veel-vaker-voor-dan-aangenomen-–-frontnieuws

04-05-21 02:11:00,

AstraZeneca heeft reeds medio april een acuut tekort aan bloedplaatjes als een “veel voorkomende bijwerking” geclassificeerd. Volgens deze gegevens lopen één tot tien op de 100 gevaccineerden het risico op inwendige bloedingen. Het Paul Ehrlich Instituut hangt dit echter niet aan de grote klok.

De Covid-19 vaccins kunnen bloedstolsels bevorderen. Dit wordt nu als bewezen beschouwd. Vooral het bedrijf AstraZeneca haalde de krantenkoppen nadat jonge gevaccineerden waren overleden aan cerebrale veneuze trombose of hersenbloeding. Beide gecombineerd werden slechts “zeer zelden” aangetroffen. En Covid-19 was veel gevaarlijker, zo suste de Duitse instantie die toezicht houdt op vaccins, het Paul-Ehrlich-Instituut (PEI), en ook de mainstream media. Het PEI heeft echter drie weken lang een explosief detail verborgen gehouden: een zogenaamde trombocytopenie komt blijkbaar veel vaker voor dan tot nu toe bekend was. Zo’n tekort aan bloedplaatjes wordt niet altijd opgemerkt. Maar in noodgevallen kan het leiden tot ernstige inwendige bloedingen, zelfs hersenbloedingen, en daarom wordt het altijd als een noodgeval beschouwd, schrijft auteur Susan Bonath op de.rt.com.

PEI en mainstream media zwijgen

Dit blijkt uit een tweede zogeheten “Rote-Hand-Brief” van het Zweeds-Britse farmaceutische bedrijf AstraZeneca. Deze brief is gedateerd 13 april 2021 en is niet in de mainstream media verschenen, althans niet op een opzienbarende manier. Alleen op de webblog tpk.at is een meer gedetailleerd verslag te vinden.

Daarnaast berichtte het specialistenportaal Apotheke-adhoc.de over de Rote-Hand-Brief van de Brits-Zweedse vaccinfabrikant. Het feit dat trombocytopenieën thans als veelvoorkomend worden beschouwd, bleef daarin echter onvermeld. Het Paul Ehrlich Instituut heeft de brief naar behoren op zijn website gepubliceerd. Maar de leek moet heel nauwkeurig zoeken om het daar te vinden.

Een tot tien procent van de gevaccineerde personen kan worden getroffen

In de brief staat dat het Comité voor risicobeoordeling (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) trombose in combinatie met trombocytopenie blijft classificeren als een “zeer zeldzame bijwerking” die door een vaccinatie van AstraZeneca wordt veroorzaakt. Maar het agenstschap geeft letterlijk toe:

Een van de bijwerkingen betreft punt 4.8 van de SCB. Trombocytopenie is ingevoerd als een bijwerking met een frequentie van ‘vaak’, op basis van gegevens uit klinische proeven.

Een bijwerking wordt “vaak” genoemd als zij bij 1 tot 10 op de 100 patiënten optreedt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: