Holocaust-overlevende: overeenkomsten tussen Tweede Wereldoorlog en coronabeleid ‘zeer angstaanjagend’

holocaust-overlevende:-overeenkomsten-tussen-tweede-wereldoorlog-en-coronabeleid-‘zeer-angstaanjagend’

04-05-21 02:09:00,

Homepagina » Mens en Dier » Holocaust-overlevende: overeenkomsten tussen Tweede Wereldoorlog en coronabeleid ‘zeer angstaanjagend’

in Mens en Dier 4 mei 2021 13:30

Gisteren ontstond ophef over de poster van Forum voor Democratie waarin een verband wordt gelegd tussen de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en het coronabeleid van het kabinet. Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid, staat te lezen op de poster. Daarachter staan de jaartallen 1945 en 2020 met een overlijdenskruisje voor 2020. Deugende politici buitelden over elkaar heen om hun afschuw te uiten.

Griezelige parallellen

Forum voor Democratie kan rekenen op bijval van Holocaust-overlevende Vera Sharav, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als kind de nazi’s ontvluchtte. Zij is dus iemand die recht van spreken heeft. In gesprek met Café Weltschmerz legt ze griezelige parallellen bloot. De Duitsers kwamen meer dan 80 jaar geleden niet in opstand omdat ze in angst werden gehouden, net zoals mensen nu in angst worden gehouden. Over Joden werd gezegd dat ze besmettelijke ziektes bij zich droegen, aldus Sharav. “De overeenkomsten zijn zeer angstaanjagend.”

Groen paspoort is equivalent van gele ster

“Ik had nooit gedacht dat ik opnieuw bang zou worden voor overheden, voor apartheid,” zei ze. “Auschwitz gebeurde niet zomaar, er ging een stapsgewijs proces aan vooraf. We zijn nu aangekomen bij de stap waarbij er een groen paspoort wordt ingevoerd, dat het equivalent is van de gele ster die ik moest dragen. Er ontstaat een tweedeling in de maatschappij met enerzijds een bevoorrechte klasse en anderzijds een groep die gediscrimineerd wordt. Gezonde mensen die niemand kunnen besmetten, worden weggezet als paria’s omdat ze het experimentele vaccin niet willen nemen.”

Historisch kruispunt

“We staan nu op een historisch kruispunt,” benadrukte Sharav, die iedereen aanraadt om het artikel Schwab Family Values te lezen, dat hier kan worden gevonden. Uit het artikel blijkt dat de familie Schwab een niet onbelangrijke rol speelde in de nazitijd en het illegale kernwapenprogramma van Zuid-Afrika onder het apartheidsbewind. Eugen Schwab, de vader van Klaus, leidde de Duitse tak van het Zwitserse bedrijf Escher-Wyss, dat de oorlogsmachine van de nazi’s ondersteunde. Later zou ook Klaus zitting nemen in de bestuursraad van dit bedrijf.

Niet langer gehoorzamen

“De apartheid ligt in het verlengde van het nazisme,” stelde Sharav.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: