Moeten de geallieerden sterven voor Kiev?, door Thierry Meyssan

moeten-de-geallieerden-sterven-voor-kiev?,-door-thierry-meyssan

04-05-21 07:25:00,

De Oekraïense bevolking is verdeeld tussen een deel Europese cultuur en een deel Russische cultuur. Deze eigenaardigheid biedt Washington een speelterrein ten opzichte van Moskou. Al een paar weken slaan de trommels, luiden de bellen voor oorlog. Maar geen van de bondgenoten wil sterven voor Kiev of zich opofferen tegenover Rusland.

JPEG - 65.7 kB Joe Biden is altijd de “Pentagon’s man” geweest. De Amerikaanse strijdkrachten

1- De Angelsaksen hebben een historische vijand: de Russen. Voor hen zijn het verachtelijke mensen, voorbestemd sinds Otto I (10e eeuw) om slechts slaven te zijn, zoals hun naam doet vermoeden (“slave” in het Engels betekent zowel de etniciteit als de slaaf). In de 20e eeuw waren zij tegen de USSR, zogezegd omdat die communistisch was, en nu zijn zij tegen Rusland zonder te weten waarom.

2- Tweede tegenstander – vijanden die zij voor zichzelf hebben gecreëerd door een “eindeloze oorlog” sinds 11 september 2001: de bevolking van het uitgebreide Midden-Oosten, waarvan zij de staatkundige organisaties systematisch vernietigen, of het nu bondgenoten of tegenstanders zijn, om hen terug te sturen naar het Stenen Tijdperk en de rijkdommen van hun regio te exploiteren (strategie Rumsfeld/Cebrowski).

3- Derde tegenstander: China, waarvan de economische ontwikkeling hen dreigt te degraderen naar de tweede plaats. In hun ogen hebben ze geen andere keus dan oorlog. Tenminste, dat is wat hun politicologen denken, die zelfs spreken van een “Thucydides trap” (hinderlaag), in vergelijking met de oorlog die Sparta tegen Athene voerde uit vrees voor de opkomende macht van dit land [1].

4- De kwesties rond Iran en Noord-Korea liggen ver achter op de eerste drie.

Joe Biden’s Interim National Security Guidance [2] of de Annual Threat Assessment of the US Intelligence Community [3] herhalen dit steeds vanuit verschillende invalshoeken.

Drie oorlogen tegelijk voeren is uiterst moeilijk. Het Pentagon bestudeert momenteel hoe deze prioriteiten gerangschikt moeten worden. Zij zal haar verslag in juni uitbrengen. De commissie die verantwoordelijk is voor deze beoordeling werkt onder absolute geheimhouding. Zelfs de leden zijn bij niemand bekend. Toch richt de regering Biden zich onmiddellijk op Rusland.

Of we nu onafhankelijk zijn of onderdanig aan het “Amerikaanse Rijk”, we moeten ophouden met proberen weg te kijken. De Verenigde Staten van Amerika hebben geen ander doel dan de Russische cultuur,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: