Nu Bill en Melinda Gates gaan scheiden, moeten wij ook afscheid nemen van het “Covid-19 vaccins leiderschap” van de Microsoft miljardair – Frontnieuws

nu-bill-en-melinda-gates-gaan-scheiden,-moeten-wij-ook-afscheid-nemen-van-het-“covid-19-vaccins-leiderschap”-van-de-microsoft-miljardair-–-frontnieuws

04-05-21 07:26:00, © Billionaires Success (CC BY 2.0) Bill Gates is geen dokter, hij is nergens voor gekozen, en nu weten we dat hij zijn eigen huis ook niet op orde kan houden. Kunnen we dus stoppen met te doen alsof hij het orakel is over Covid-19-vaccins of hoe we de wereld moeten besturen?

Gates en zijn vrouw Melinda, met wie hij 27 jaar getrouwd was, kondigden maandag aan dat ze gaan scheiden. Ze zullen de stichting die hun beider namen draagt blijven runnen, “maar we geloven niet langer dat we als echtpaar samen kunnen groeien in de volgende fase van ons leven”.

Het gebeurt. In 2019 waren er ongeveer 750.000 echtscheidingen in Amerika – volgens de laatste federale statistieken – en bij sommige daarvan waren machtige mensen betrokken. Amazon-oprichter Jeff Bezos, de rijkste persoon ter wereld, scheidde in 2019 van zijn vrouw en verdeelde een fortuin dat op dat moment op ongeveer 150 miljard dollar werd geschat, schrijft auteur Tony Cox op rt.com.

Gates is nog steeds een rijke softwaremagnaat die een fortuin heeft opgebouwd grotendeels door een monopolie-achtige hefboomwerking uit te oefenen om concurrenten te blokkeren, en hij verdient al het respect dat die prestatie met zich meebrengt. Maar hij is God niet. Zoals zijn aanstaande scheiding iedereen eraan herinnert, heeft hij niet overal een antwoord op.

Dat geldt vooral voor het gezondheidsbeleid en de geneeskunde. Gates, de zoon van een directeur van Planned Parenthood, is geen expert op het gebied van vaccins. Hij stopte met Harvard om Microsoft op te richten. Hij is een filantroop in de gezondheidszorg met een duidelijk standpunt.

Toch behandelen de mainstream media Gates niet alleen alsof hij alwetend is – over zaken variërend van klimaatverandering tot bioterrorisme – maar ook allesbeslissend. In het ene interview na het andere geeft de voorstander van bevolkingsvermindering zijn mening over de invoering van vaccins en andere volksgezondheidsstrategieën om de Covid-19 pandemie het hoofd te bieden. Het is bijna alsof hij de macht heeft om te beslissen wie leeft en wie sterft.

Maar misschien is het niet bijna. Nu het aantal sterfgevallen door Covid-19 in India de pan uit rijst en de druk toeneemt om af te zien van octrooibeperkingen die arme landen in staat zouden stellen zelf de broodnodige vaccins te produceren,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: