Documentaire onthult de alarmerende waarheid – tv brengt ons in hypnotische toestand en onderdrukt kritisch denken – Frontnieuws

documentaire-onthult-de-alarmerende-waarheid-–-tv-brengt-ons-in-hypnotische-toestand-en-onderdrukt-kritisch-denken-–-frontnieuws

05-05-21 07:50:00,

Een documentaire getiteld Pseudology: The Art of Lying vertelt wat velen van ons al vermoedden. Televisiekijken brengt de kijker in een suggestieve, bijna hypnotische, gemoedstoestand en onderdrukt ons vermogen om kritisch te denken.

De documentaire legt uit:

“Als je ooit een gedachten vertroebeling hebt ervaren na het kijken naar televisie, ben je niet de enige.

De hersenen hebben vier modi waarin ze werken, en vier hersengolfpatronen. Delta is wanneer je diep slaapt, Theta is wanneer je in een lichte slaap bent, Alpha is wakker maar ontspannen, het is de denkmodus waarin je verkeert wanneer je in de meest verhoogde staat van suggestibiliteit bent, en dan is er nog Beta, de hoogst functionerende modus zoals wanneer je een boek leest of een zeer stimulerend gesprek voert”.

Volgens onderzoek dat teruggaat tot de jaren zestig van de vorige eeuw, hebben wetenschappers consequent vastgesteld dat de hersenen in minder dan een minuut televisiekijken overschakelen van de Bèta- naar de Alfastaat, waarin de geest ongelooflijk suggestief is en zijn vermogen verliest om duidelijk te bepalen tussen goed en fout, bericht wakingtimes.com.

“Na ongeveer 90 seconden kijken, begint de circulatie in de frontale kwab te dalen en dat heeft eigenlijk een averechts effect”. ~ Dr. Neal Nedley

De frontale kwab is het deel van onze hersenen dat zich bezighoudt met moraliteit, spiritualiteit, oordeel en besluitvorming. Zonder deze kwab is onze persoonlijkheid vrijwel onbestaande en hebben we in wezen geen zeggenschap of mentale verbinding met een hogere spirituele kracht.

Als gevolg daarvan zijn onze levens steeds minder bevredigend geworden. Hoe meer tijd we besteden aan het staren naar schermen, hoe minder tijd we besteden aan het bereiken van iets zinvols en hoe minder we in staat zijn om te verwoorden wat ons leven zinvol maakt.

“Er zijn meer leuke dingen te doen dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid, maar toch hebben we meer depressies dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid, meer angsten, geestelijke gezondheidsproblemen rijzen de pan uit over de hele wereld en het entertainmentmedium is een van de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt”.

Nog interessanter zijn de studies die de invloed van nachtelijk televisiekijken onderzoeken op hoe iemand zich de volgende dag voelt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: