‘Media en journalisten zijn heel erg de propagandamachine van het kabinet geworden’

‘media-en-journalisten-zijn-heel-erg-de-propagandamachine-van-het-kabinet-geworden’

05-05-21 04:17:00,

Homepagina » Binnenland » ‘Media en journalisten zijn heel erg de propagandamachine van het kabinet geworden’

Foto: Pixabay

in Binnenland 5 mei 2021 18:00

Twee maanden geleden leek het politiek onhaalbaar. Nu komt het er toch echt. Meer vrijheden voor mensen met een vaccinatie- of testbewijs, twitterde D66-Kamerlid Jan Paternotte vandaag. Het vaccinatiepaspoort: eerst was het een complottheorie en nu doen de media alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Hoogleraar Ewald Engelen reageert: “Totalitaire omkering: niet vrij tenzij… maar vrij mits… heeft met vrijheid weinig te maken… met de burger als onderdaan des te meer… onbegrijpelijk dat je dat als liberale politicus kunt toejuichen. En dat op Bevrijdingsdag.”

Er is in Nederland iets fundamenteels mis

Engelen ging aan tafel bij De Nieuwe Wereld dieper in op de relatie tussen politiek en media. Die werd overigens begin dit jaar al aangekaart door CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Tijdens het debat over de toeslagenaffaire oordeelde hij hard over macht en tegenmacht in Nederland. Hij zei dat er een te innige band is tussen de politiek en de pers. Belangrijke vraagstukken worden zo met de mantel der liefde bedekt of onschadelijk gemaakt. “Er is in Nederland iets fundamenteels mis.”

Verbijsterend

“Ik tref aan bij met name media en journalisten dat die heel erg de propagandamachine van het kabinet of van het establishment geworden zijn,” zegt Engelen. “En als je dan kijkt naar wie in de media zitten: dat zijn exact dezelfde mensen met dezelfde antecedenten als de mensen die in de politiek zitten.”

Het is verbijsterend dat twee grote Vlaamse uitgeefhuizen 90 procent van de Nederlandse dagbladenmarkt in handen hebben. Dan ben je dus weg als het gaat om een pluriforme pers, zegt hij.

“We zijn gehypnotiseerd door de lulkoek die eindeloos, eindeloos, eindeloos herhaald is. Door academici, door hoogleraren, door journalisten, door politici.”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen zegt over onderstaande video: “Journalistiek in Nederland is dood en begraven. Kijktip!”4.7 27 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: